Zabava

Huawei je razvio svoj operativni sustav koji će biti čak 60 puta brži od androida!?

Ne traže opcije već sami pokušavaju napraviti sve!

Ono što o mobilnom operativnom sustavu Huaweija znamo bazirano je na glasinama te nema nikakvih službenih informacija o softveru na kojem ova kompanija radi, opcijama koje će imati te nije poznato kada će njegov razvoj biti finaliziran.

No glasine koje kruže mrežom u posljednje vrijeme prilično su zanimljive, a posljednje stižu iz Global Timesa, medija bliskom vladajućoj partiji pa ih ipak treba uzeti s dozom rezerve, piše Forbes, a prenosi zimo.dnevnik.hr.

Oni kažu da Huawei aktivno surađuje s partnerima, velikim i poznatim kineskim kompanijama na razvoju i testiranju HongMeng operativnog sustava. Kompanije s kojima (navodno) surađuju su Tencent, četvrta najveća mobilna kompanija na svijetu Xiaomi te Oppo i Vivo te bi se možda i na njihovim telefonima u budućnosti mogao koristiti kineski operativni sustav.

Najveća prednost Huaweijevog softvera trebala bi biti njegova brzina – navodno bi HongMeng trebao biti čak 60 posto brži od Androida, no sigurno je kako se na tržištima izvan Kine ne bi raširio bez dostupnosti brojnih aplikacija na koje smo navikli.

Pitanje je kada bi se Hauweijev OS mogao pojaviti na tržištu, ali ono što je važno napomenuti jest da se s njegovim razvojem ne kreće od nule te se na njemu radi već godinama, a sada će taj razvoj biti višestruko ubrzan. Najoptimističnije prognoze govore da će biti gotov do kraja godine kada bi se mogao pojaviti na novoj verziji Matea ili u prvoj polovici sljedeće godine, na modelu P40. Takav OS na početku ipak će biti usmjeren prvenstveno kineskom tržištu, dok će se korisnici na ostalim tržištima držati Androida ili Appleovih telefona, barem na početku.

Pored Huaweija i Honora tiče, njima će na prvom mjestu sigurno biti, a ako se odluče na korištenje HongMenga, to će samo značiti da će korisnici na kineskom tržištu imati veći izbor softvera prilikom kupovine njihovih telefona.

Tags

Povezani Članci

Close