LokalnoVijesti

HVIDRA IVANEC Izvještajna skupština održana u restoranu Ivančica u Lepoglavi – provedene brojne aktivnosti, plan rada za 2020. jednako opsežan

HVIDR-a Ivanec ostvaruje blisku suradnju s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, s kojom je proveden veći dio aktivnosti

Lepoglava – U lepoglavskom restoranu Ivančica svoju je redovnu godišnju skupštinu održala HVIDR-a Ivanec, koja okuplja članove s područja Gradova Ivanca i Lepoglave, te Općina Bednja, Maruševec, Klenovnik i Donja Voća.

Uz 18 delegata od 24 koliko ih sačinjava Skupštinu, kao gosti nazočili su joj Marijan Škvarić, gradonačelnik Lepoglave, potom Robert Čusek, ravnatelj centra za socijalnu skrb Ivanec,  predsjednik županijske HVIDR-e Dragutin Špac, pa predsjednik i član predsjedništva UDVDR Ogranak Ivanec, Ljudvek Cikač i Damir Kraš, te potpredsjednik udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava Tomo Jakop.

Nakon izbora radnog predsjedništva, Skupštinom je predsjedanje preuzeo Ivan Sambol, te dao riječ predsjedniku Vjekoslavu Špacu, koji je predočio Izvješće o radu za 2019.

Istaknuo je poveći niz provedenih aktivnosti, poput organizacije prikazivanja filma „Glavu dole ruke na leđa“ u Kinu Ivanec, potom snimanja dokumentarnog filma „Zaboravljena mladost“ ili predavanja u školama, u kojima HVIDR-a ostvaruje blisku suradnju s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, s kojom je proveden veći dio aktivnosti.

Potom je Darko Bregović predočio financijsko izvješće, Branko Boos ono Nadzornog odbora, a Tomo Jakop Suda časti, koja su, kao i ono predsjednika, nakon kraćih diskusija, jednoglasno prihvaćena.

U daljnjem tijeku Skupštine, Vjekoslav Špac je iznio Plan i prijedlog rada za 2020., koji se većim dijelom bazira aktivnostima iz prošle godine, a neke su, poput sudjelovanja na športskim susretima Udruge invalida ILO Ivanec i UDVDR Ogranak Ivanec ili obilježavanja sjećanja na poginule kolege već i realizirane.

Plan rada je, kao i financijski plan, također prihvaćen od delegata.

U završnom dijelu nazočnima se najprije obratio Robert Čusek, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Ivanec, koji je pohvalio suradnju s HVIDR-om Ivanec i UDVDR Ogranak Ivanec, istaknuvši kako ima puno primjera hrvatskih branitelja kojima je Centar pomogao upravo zahvaljujući tim braniteljskim udrugama.

Gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić, koji je izrazio zadovoljstvo da se Skupština održava u Lepoglavi  i svima izrazio dobrodošlicu, pohvalio je veliki broj provedenih aktivnosti i najavio daljnju pomoć u radu udruge, istaknuvši kako su odobrena sredstva za rad udruga na području Lepoglave, pa tako i braniteljskih, već isplaćena, upravo iz razloga da im se olakša provedba svih aktivnosti.

Ljudvek Cikač, predsjednik UDVDR Ogranak Ivanec zahvalio se HVIDR-i Ivanec na odličnoj suradnju u prošloj godini u kojoj je proveden veliki broj zajedničkih projekata, navevši kako se ona nastavlja i u ovoj godini.

Također, istaknuo je da je suradnja ovih dviju udruga pozitivan primjer, a posebice se to vidi po projektu snimanja dokumentarnog filma „Zaboravljena mladost“, te predavanjima u školama na temu „Domovinski rat – Istina o slobodi“, u koje je uključen velik broj članova obiju udruga.

Pohvalno se o suradnji s HVIDRom Ivanec izrazio i županijski predsjednik udruge Dragutin Špac, rekavši kako u mnogim projektima ostvaruju usku suradnju, a na jednak se način o suradnji izrazio i potpredsjednika udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava Tomo Jakop.

Potom su, u prigodi obilježavanja 28. obljetnice rada HVIDR-e Ivanec uručene zahvalnice, koji su dobili zaslužni članovi, institucije, privredni subjekti i udruge s kojima je HVIDRa ostvarila kvalitetnu suradnju.

Zahvalnice su tako uručene Ivanu Sambolu, jednom od osnivača HVIDRe Ivanec, potom Ivanu Kušenu, Darku Bregoviću, Gradu Lepoglavi, Općini Donja Voća, Grad Montu, Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, udruzi Branitelji Hrvatske Lepoglava, DVD-u Gačice i Centru za socijalnu skrb Ivanec.

Po završetku službenog dijela skupštine, delegati i gosti nastavili su s druženje u neformalnom tonu.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close