HrvatskaZabava

IKONE ROCKA Nakon vinila luksuzno reizdanje kultnog albuma “Time” grupe Time od sada i na bogato opremljenom CD-u

Zbog epidemiološke situacije u državi reizdanje Time je dostupno u prodaji isključivo putem webshopa Croatia Recordsa po cijeni od 79 kuna ili na svim važnijim streaming platformama

Kraj 2019. godine obilježio je izlazak limitiranog luksuznog reizdanja kultnog albuma Time, grupe Time na vinilu, a početak proljeća 2020. obilježit će izlazak identičnog reizdanja na CD-u, piše Croatia Records portal.

Bogato digipack izdanje dolazi s knjižicom na 32 stranice gdje se nalaze uvodni tekstovi glazbenih kritičara Petra Popovića i Zlatka Gallarijetke fotografije Marka Čolića te biografije benda i svih članova prve postave. Dado TopićVedran BožićTihomir Pop AsanovićMario MavrinRatko Divjak i Branimir Lambert Živković bili su supergrupa Time, ali su bili i iznimni individualni glazbenici koji su neizravno ili izravno utjecali na neka od najvažnijih izdanja u rock povijesti naših krajeva.

Croatia Records

Vedran Božić, Ratko Divjak, Tihomir Pop Asanović, Brane Lambert Živković, Mario Mavrin i Dado Topić snimaju hrabru ploču svog vremena. Pojava te ploče dragocjen je trenutak vječnosti veći od svih neprilika. U snimljenom zvuku ne čuje se samo majstorstvo glazbenika već i bogatstvo njihovih duša. To je naš vrijednosni odgovor na globalna glazbena zbivanja početkom sedamdesetih“, napisao je u bilješkama uz izdanje Petar Popović, novinar, rock kritičar i publicist.

U vrijeme apsolutne dominacije progresivnog rocka, prvijenac iz 1972. bio je nevjerojatno cijenjen i uspješan. Čak i komercijalno. Album je naime dočekan kao rockerski burevjesnik, a Time kao prava supergrupa. Osluškujući što se događa na globalnoj sceni, koju su premrežile prog-rock supergrupe, ali i stanje na domaćem terenu, Mihaljek je točno zaključio da je pravi trenutak i za domaći odgovor. I pogodio!“, piše Zlatko Gall, glazbeni kritičar, novinar i publicisti, također u bilješkama uz ovo reizdanje.

Od izlaska vinila krajem prošle godine Time su se često nalazili na top listama najprodavanijih izdanja u regiji, a isto se očekuje i od ove CD verzije prilagođene nešto mlađim naraštajima.

Istina mašinaPjesma no. 3Hegedupa upaKralj alkohol i Za koji život treba da se rodim dolaze u remasteriranim verzijama s originalnih magnetofonskih vrpci, a koje je radio producent Croatia Records studija Goran Martinac.

Zbog epidemiološke situacije u državi reizdanje Time je dostupno u prodaji isključivo putem webshopa Croatia Recordsa po cijeni od 79 kuna ili na svim važnijim streaming platformama.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close