InfoSvijet

IN MEMORIAM Preminuo Ric Ocasek iz grupe The Cars, autora jedne od najljepših balada svih vremena, „Drive“

Usprkos velikoj popularnosti, raspali su se 1988.

Suosnivač i najpoznatiji član popularnog new-wave sastava The Cars, Ric Ocasek, pronađen je mrtav u svom stanu u New Yorku, prenosi portal Best Classic Bands.

Ocasek, koji je imao 75 godina, umro je od još uvijek neutvrđenog uzroka.

Ric Ocasek (Photo by Kevin Mazur/Getty Images For The Rock and Roll Hall of Fame)

The Cars su osnovani u Bostonu 1976. U sastavu ritmički gitarist / vokal Ric Ocasek, basist / vokal Ben Orr (Benjamin Orzechowski) (preminuo 2000.), gitarist Elliot Easton, klavijaturist Greg Hawkes i bubnjar David Robinson.

Tijekom 70-ih i 80-ih imali su nekoliko velikih hitova, poput “Just What I Needed” “My Best Friend’s Girl” “Good Times Roll” “Let’s Go” “You Might Think” “Shake it Up” “Magic” ili “Tonight She Comes”, a najveći i najpozantiji je balada „Drive“, koju je napisao Ben Orr, objavljena na njihovom petom albumu „Heartbeat City“ iz 1984. 

Između 1979 i 1985. 85. The Cars su objavili četiri Top 10 albuma i četiri top 10 singlova, a iako su bili popularni, raspali su se 1988. godine, nakon čega su imali dva kratka reuniona, jedan od njih prošle godine tijekom prijema u Kuću slavnih.

Richard Theodore Otcasek rođen je 23. ožujka 1944. godine u Baltimoreu u državi Maryland. Iako, neka izvješća govore kako je rođen 23.3.1949.

Bio je bio oženjen s češkim supermodelom Paulinom Porizkovom s kojom se upoznao an snimanju spota za pjesmu „Drive“.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close