IzdvojenoMagazinVaraždinska županijaVijestiZdravlje

INTERVJU s varaždinskom kozmetičarkom Suzy: Potreba žene da bude lijepa moja je inspiracija!

Jedna od pionirki na području trajne šminke u RH

Donosimo vam intervju sa poznatom varaždinskom kozmetičarkom Suzicom Jakovac Golubić “Suzy”.

Gospođa Suzy iznimno je stručna na svom području rada, o čemu govore mnoge potvrde, certifikati i nagrade. U nastavku teksta pročitajte što nam je sve otkrila u intervjuu.

1. Za početak zamolila bih Vas da se predstavite.

Cijeli svoj radni vijek, već 32 godine bavim se medicinskom i estetskom kozmetikom. Nakon završene srednje škole za medicinskog kozmetičara, i položenog majstorskog ispita, stalno sam se educirala u zemlji i inozemstvu. Francuska( Pariz i Avignon), Amerika( Texas, Nevada, California). Tamo sam položila međunarodni ispit za Instruktora Trajne šminke- Tehnika unosa pigmenta u kožu bez krvi- poznatije kao “SofTap” tehnika.

S ponosom mogu istaknuti, da je na području “ex Yu” jedino na mojoj Akademiji, edukacija ove tehnike priznata i istovjetna s Američkom školom, tako da polaznik nakon uspješno završene edukacije posjeduje Američki Certifikat koji je priznat u cijelom svijetu. U Americi sam također završila i uklanjanje tattoo-a i trajne šminke ne laserskom metodom – to radim samo ja u cijeloj državi.

Mogu napomenuti da sam bila jedna od “pionira” na području trajne šminke u Hrvatskoj te sam zaslužna za sadašnju ekspanziju ove grane estetike. Uz to, bila sam nekoliko godina kolumnist u stručnom kozmetičkom časopisu “Wellbis” za područje trajne šminke, držala sam predavanja na stručnim događanjima. Svoje bogato znanje i iskustvo, nikada mi nije bilo žao podijeliti sa strukom i mladim kolegicama.

2. Molim opišite kako ste se počeli baviti aplikacijom trajne šminke.

Trajna šminka, kao estetsko područje rada mi je bila interesantna, jer je jako praktična za klijenta ( postojana je u uvjetima znojenja, bazena ili tome slično).

Klijentica ne gubi vrijeme na svakodnevno “crtanje” i ispunu svojim obrva, očiju ili usta. Trajna je i postojana nekoliko godina, u ovisnosti od boje pigmenta ili tehnike rada.

   

3. Otkuda crpite inspiraciju?

Potreba žene da bude lijepa, moja je trajna inspiracija. – ističe Suzica Jaković Golubić

Nisam pobornik ” plastic fantastic style”, istih obrva na svim ženama, istih plastičnih trepavica itd.

“Izvući na svjetlo dana najbolju varijantu svake pojedinačne osobe” izazov je kojem težim.

4. Dobitnica ste mnogobrojnih nagrada. Možete li ih izdvojiti nekoliko?

Kao kozmetičarki, jako mi je draga nagrada “Hrvatski salon godine” jer je to bilo na temelju ocjene klijenata – a ocjenjivalo se u više kategorija.

Kao “edukatorici” najveće priznanje moje stručnosti, što sam školovala za tehniku trajne šminke osoblje Kliničkog Bolničkog Centra Ljubljana, gdje je voditelj odjela poslao pacijenticu nakon operacije dojke i nekoliko ciklusa kemoterapija. – Na njoj smo radili, te je Klinički bolnički centar uvrstio Softap tehniku kao estetsku metodu za izradu areole bradavice dojke nakon operacije karcinoma.

Kao osobi, najdraže priznanje mi je bilo kada me Dr. Glumičić nazvao , oduševljen mojim poslom i krajnjim rezultatom trajne šminke na klijentici koju smo oboje radili – on operativni dio, a ja estetski. Također i Dr. Sanja Gregurić – Mateša koja jako cijeni moj nivo estetike.

Posebni poticaj mi je bila “pohvala za izvrsnost” moje Američke edukatorice Gđe. Dixie Medford, “Velike Dame Permanentnog make up-a Amerike”, voditeljica Svjetske udruge Permanent make up Artista, koja mi je “otvorila vrata” Amerike i polaganje Instruktorskog ispita, čime mi je dala priznanje za stručnost i izjednačila me s Američkim ovlaštenim Instruktorima PMU-a.

5. Osim aplikacije trajne šminke, što još imate u ponudi?

Osim trajne šminke, radim hijaluronske filere Pen tehnikom- znači- nema igli. – Peglam bore raznim tehnikama i preparatima, Plasma laser za blefaroplastiku bez operacije.

Plasma laserom se skraćuje vrijeme oporavka klijenta gdje nema rezova, šavova i podljeva krvi (klijent za dva dana može ići raditi). Radim kolagenski “boost-ing “ prirodnih trepavica, medicinsku pedikuru, i ostale kozmetičke tretmane.

6. Nudite i razne edukacije svojim polaznicima. Koliko traju edukacije?

Edukacije traju od 3.5 sati do 120 sati u ovisnosti što se uči, i koji nivo prethodnog znanja ima polaznik.

7. Koji tretman je najzahtjevniji?

Nema ne zahtjevnog, ili najzahtjevnijeg tretmana. Svaki tretman , odnosno tehnika – zahtjevna je.

Obzirom da mi radimo s kožom, koja je, po definiciji: ” najveći organ ljudskog tijela” s 9 različitih medicinskih funkcija, također, svaki klijent je osoba za sebe sa svojim psihofizičkim specifičnostima i zdravstvenim stanjem.

Uzeti sve to zajedno i ispuniti klijentova očekivanja od tretmana – uspjeh je.

Osobno, mišljenja sam i stava da se kozmetičkim poslom ne bi smjele baviti osobe koje nisu završile medicinsku školu – što sada nije slučaj, pa se pojam kozmetičarke srozao ispod svakog nivoa – na štetu kvalitete i stručnosti.

8. S kime sve surađujete u obavljanju svog posla?

Surađujem s medicinskom strukom, a učim od najboljih na njihovom polju.

9. U ponudi imate tretman i za muškarce, odnosno njihovu kosu. O čemu se tu radi?

Iscrtavanje kose s trajnom šminkom, nije samo za muškarce, nego i za žene. Ovaj način iscrtavanja, koji simulira pravu vlas kose, moja je zadnja “inovacija”od prije 3 godine.

Do tada se radilo tehnikom “točkanja” , zbog čega su muškarci morali brijati glavu na ćelavo. – Ovdje to nije slučaj, pa je konačni izgled prirodniji – što je i cilj.

               

10. Na koji način Vam se svi zainteresirani mogu javiti?

Zainteresirani se mogu javiti putem web stranice permanentmakeup.hr , Facebook društvene mreže, ili putem mobitela na broj: 091 566 3328 radi daljnjeg dogovora.

Na istoj sam adresi zadnjih 32 godine u R. Boškovića 4 b.

               

11. Koja je vaša poruka?

Uvijek težite izvrsnosti, dajte sve od sebe i učite, jer aparati i tehnike se stalno usavršavaju, i radite na klijentima s najkvalitetnijim proizvodima, onako kako bi željeli i da netko drugi radi vama. Volite svoj posao i nema druge tajne.

Tags

Povezani Članci

Close