VijestiZabava

Istraživanje pokazalo: Na ženskom licu nevjeru je gotovo nemoguće otkriti, dok su muškarci očitiji!

Znanstvenici sa Sveučilišta Western Australia

Znanstvenici sa Sveučilišta Western Australia skupini od 1500 ispitanika pokazali su fotografije 189 osoba (101 muškarca i 88 žena) koji su prije toga odgovarali na pitanje jesu li bili nevjerni svojim partnerima.

Ispitanici su ta lica trebali poredati po kategorijama od 1 do 10 ovisno o tome je li bilo “iznimno vjerojatno” do “malo vjerojatno” da su bili nevjerni.

Rezultati istraživanja objavljeni u časopisu Royal Society Open Science pokazuju da su i muškarci i žene točno pogađali preljubnike, ali ne i preljubnice.

Znanstvenici nisu željeli samo utvrditi mogu li muškarci i žene uočiti potencijalnu nevjeru kod pripadnika suprotnog spola nego i je li moguće otkriti preljubnika, pripadnika istog spola.

Znanstvenici su kazali kako rezultati nisu bili očekivani.

Muškarci su uspijevali otkriti suparnike, no žene su bile poput sfingi i njih nisu mogli provaliti ni muškarci, ni žene.

Uzevši sve u obzir, i muškarci i žene pokazali su iznadprosječnu točnost za razotkrivanje lica muškaraca, no ne i za lica žena. Doživljaj nevjere doista se može skrivati u licu muškarca”, napisali su znanstvenici, prenosi Index.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close