HrvatskaLokalnoVijesti

IVANEC: Crveni križ pomaže osobama koje su ostale bez posla zbog coronakrize – ”Vaš dar za pravu stvar”

Grad Ivanec

U Hrvatskoj se kao posljedica pojave pandemije koronavirusa pojavila nova kategorija socijalno ugroženih osoba gdje je značajan broj ljudi prešao iz relativno sigurnog načina života u relativno nesiguran i neizvjestan način života koji je uzrokovan iznenadnim gubitkom posla. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od početka krize uzrokovane pojavom pandemije koronavirusa u Hrvatskoj je bez posla ostalo više od 26.000 ljudi.

Vođeni temeljnim načelima Crvenog križa s ciljem očuvanja ljudskog dostojanstva, a u želji da olakša suočavanje s teškim posljedicama pandemije u svakodnevnom životu, Hrvatski Crveni križ osigurao je osnovni paket hrane osobama koje su ostale bez posla od proglašenja pandemije koronavirusa.

Kriteriji za uključenje u projekt:

  • osobe koje su u razdoblju od 11.03.-11.05.2020. ušle u evidenciju HZZ-a kao nezaposlene osobe
  •  osobe koje ne ostvaruju pravo na novčanu naknadu za vrijeme nezaposlenosti.
  • Svi korisnici koji ostvaruju pravo na paket hrane ”Vaš dar za pravu stvar” već su informirani o mogućnosti preuzimanja paketa putem pisma poslanog na njihovu adresu.

Paket hrane, koji se sastoji od osnovnih prehrambenih namirnica, svi korisnici s evidencije Hrvatskog Crvenog križa, odnosno Hrvatskog zavoda za zapošljavanje mogu preuzeti:

  • u razdoblju od 01.06.-01.07.2020. u prostorijama GDCK Ivanec, Ul. Đure Arnolda 11, Ivanec, svakim radnim danom od 8-12 sati.

Za dodatne informacije možete se obratiti na broj  telefona: 781-534.

Projektom će u okviru GDCK Ivanec biti obuhvaćeno 57 osoba.

Paket hrane, u ime osobe s popisa, može preuzeti i druga osoba od povjerenja korisnika (npr. članovi obitelji, susjedi, prijatelji….).

Ukoliko osoba ne preuzme paket, on će biti preusmjeren za provedbu drugih socijalnih programa Hrvatskog Crvenog križa.

 

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close