LokalnoVijesti

IVANEC U punom jeku radovi na revitalizaciji parkovnih površina i sanaciji drvoreda

Radovi su vrijedni 305.500 kuna, a financiraju se iz proračuna Grada Ivanca

Već više od mjesec dana u Ivancu se odvijaju radovi na revitalizaciji i uređenju drvoreda i parkovnih površina, a nastavljaju se i dalje. Njihov naručitelj je Grad Ivanec, koji ih je, temeljem provedenog postupka javne nabave, povjerio specijaliziranoj tvrtki Cedrus Forest iz Čakovca.

Radovi su opsežni i obuhvaćaju sanaciju drvoreda u Arnoldovoj, Kumičićevoj, Varaždinskoj i Malezovoj ulici te revitalizaciju Malog parka i parka u Ulici Đure Arnolda (pokraj stambenih zgrada).

– Drvoredi u Varaždinskoj i Malezovoj ulici su orezani i formirana im je krošnja. Sva stabalca su zaštićena voćarskim voskom i fiksirana kolcima te pri dnu zaštićena plastičnim štitnicima – izvijestili su iz Grada Ivanca.

Temeljem projekta koji je izradio Hrvatski šumarski institut, provode se i opsežni radovi u parku koji okružuje zgrade u Arnoldovoj ulici. Na osnovu prethodnog pregleda od strane šumarskih stručnjaka, uklonjena su sva stabla koja je zahvatila trulež i koja su predstavljala opasnost za sigurnost građana (poput vrbe i bukve, čiju su sječu zahtijevali i sami stanari).

Također, u tom parku posječena su i stara, gotovo suha stabla borovca kao i stari javori u Varaždinskoj i na ulazu u Kumičićevu ulicu. Ostala stabla se orezuju i čiste.

Na mjesto posječenih stabala bit će zasađena srebrnolisna lipa, ista kakva je lani zasađena u velikom parku preko ceste. Sveukupno će u Arnoldovoj i Kumičićevoj ulici biti zasađeno više od 20 novih stabala te isto toliko grmova.

Što se tiče postojećeg mladog drvoreda u Arnoldovoj ulici, sva stabalca su orezana, formirana im je krošnja, prihranjena su i zaštićena plastičnim štitnicima. Obnovit će se i travnjak pokraj zgrada. Idućih dana počet će i uređenje Malog parka.

Prema projektu, u njemu slijedi uklanjanje jednog starog stabla i nekoliko panjeva te starog niskog zelenila, a predviđa se sadnja 15 novih mladih stabala te 20 grmova. Još 20 grmova zasadit će se oko trafostanice.

Radovi na revitalizaciji parkova, parkovnih površina i na sanaciji i uređenju drvoreda vrijedni su 305.500 kuna, a financiraju se iz proračuna Grada Ivanca.

Tags

Povezani Članci

Close