InfoKulturaLokalno

IVANEČKI KLUB KOLEKCIONARA / ŽUPA IVANEC „Svjetlo života“ izložba vjerskih i sakralnih predmeta na svom otvaranju privukla 40-ak znatiželjnika

Razgled izložbe moguć je još u nedjelju, 23. lipnja od 9 do 13, te od 17 do 20 sati

Ivanec – U prigodi obilježavanja Dana grada Ivanca 2019., Ivanečki klub kolekcionara je u suradnji sa župom Ivanec organizirao izložbu sakralnih predmeta naziva „Svjetlo života“, koja je pred 40-ak okupljenih otvorena u petak navečer u vjeronaučnoj dvorani Župe Ivanec.

Program otvaranja vodila je Vesna Matišić, a u uvodnom se dijelu obratio predsjednik Ivanečkog kluba kolekcionara Darko Foder, koji je nakon pozdravnog govora pročitao Evanđelje „Život i nauka Isusa Krista riječima četiri evangelista“.

Prigodnim se riječima obratio i župnik Zoran Gložinić, istaknuvši ulogu crkve u očuvanju kulturne baštine, te uz napomenu kako mu je ovo prvi puta da otvara neku izložbu, „Svjetlo života“ službeno proglasio otvorenim.

Za glazbenu kulisu pobrinuo se župni Zbor mladih „Svjetlost svijeta“ pod vodstvom Mateje Hudoletnjak.

Izložba je to vjerskih i sakralnih predmeta, a svojim će se eksponatima predstaviti članovi Ivanečkog kluba kolekcionara i Župa Ivanec.

Mogu se tako vidjeti molitvenici, Spomenica župe Ivanec, svećenikova odora, medaljon s likom kardinala Franje Kuharića, poštanske marke i leci, slike im kipovi s motivima svetaca, krpe-ručni radovi, koje su se nekada koristile za ukrašavanje stolova, kreveta i zidova, raspela, kipeci i drugo.

Svečanosti otvaranja nazočilo je 40-ak kolekcionara i drugih zainteresiranih građana, među kojima i počasni građanin Ivanca, dr.sc Eduard Kušen sa suprugom, prvi predsjednik ivanečkih kolekcionara Boris Krznar, no iz grada Ivanca se, usprkos tome što je izložba dio obilježavanja ovogodišnjih dana Grada Ivanca, nitko nije odazvao, što je jako razočaralo organizatore.

Razgled izložbe moguć je još u nedjelju, 23. lipnja od 9 do 13, te od 17 do 20 sati.

Foto: Marijan Friščić

Foto: Marijan Friščić

Tags

Povezani Članci

Close