LokalnoVijesti

IVANEČKI TROKUT Prvi sastanak sudionika projekta za poticanje učenja njemačkoga jezika „Eine Tour durch meine Region“

U Srednjoj školi Ivanec

U Srednjoj školi Ivanec održan je prvi susret svih sudionika projekta za poticanje učenja njemačkoga jezika „Eine Tour durch meine Region“ koji se održava u organizaciji Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkoga jezika, a uz pokroviteljstvo Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke.

Projekt se provodi na razini cijele Hrvatske, među istaknutim gradovima poput Zagreba, Zadra, Osijeka, Rijeke, Splita i Koprivnice našao se i Ivanec, a u svakome gradu napravljena je mreža tri škole, jedne srednje i dvije osnovne.

„Ivanečki trokut“ čine Srednja škola Ivanec i mentorica Silvija Hogge – Buder, Osnovna škola Izidora Poljaka Višnjica i mentorica Valentina Majer te Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog i mentorica Ivana Matić.

Iz svake škole u projektu sudjeluju učenici koji redovito uče njemački jezik te se u njemu žele aktivno i svjesno dalje usavršavati.

Učenici su na prvom zajedničkom susretu podjeljeni u grupe prema temi, a svaka će grupa istraživati posebnosti naše regije, svoje pronalaske zabilježiti fotografijom ili slikom te popratnim tekstom na njemačkome jeziku, od kojih će potom biti odabrane najbolje za kalendar 2021. godine.

Osim učenja i istraživanja te nadograđivanja svog znanja, naglasak je ujedno i na zabavi i druženju te približavanja njemačkoga jezika učenicima pa i dodatnoj motivaciji za učenje tog stranog jezika.

Cilj projekta je osnaživanje vertikale u hrvatskom obrazovnom sustavu s naglaskom na učenje njemačkoga jezika.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close