VijestiZabava

Iz Google Play-a pobrisano gotovo 600 aplikacija: Eto zašto su zabranili njihovo djelovanje!

GOOGLE ČISTKA

U Googleu su iz trgovine Play uklonili blizu 600 ‘disruptivnih’ aplikacija za operativni sustav Android i zabranili djelovanje njihovim tvorcima.

Naime, Googleova pravila korištenja trgovine Play brane oglase koji se prikazuju dok se aplikaciju za koji su vezani ne koristi, kao i one koji na prijevaru namame korisnike na otvaranje oglasa.

Na meti su oglasi koji se korisnicima prikazuju na neočekivane načine, uključujući i one koji ometaju normalno korištenje smartfona. To su, primjerice, oglasi koji iskoče i zauzmu cijeli zaslon tijekom telefonskog poziva ili dok koristite aplikacije za navigaciju.

U Googleu su razvili metodu koja počiva na strojnom učenju kako bi što preciznije i brže otkrili sporne oglase. Ova čistka rezultat je korištenja te metode.

Razvojni programeri odgovorni za većinu uklonjenih aplikacija su u Indiji, Kini i Singapuru. Cheetah Mobile, kineska tvrtka s više dosad zabilježenih prijestupa, ostala je bez više od 40 aplikacija u trgovini Play.Većina tih aplikacija namijenjena je tržištu engleskog govornog područja, prenosi tportal.

Zadnja čistka ove vrste obavljena je u srpnju prošle godine, ali je bila manjih razmjera. Google će oštećenim oglašivačima ponuditi povrat novca, piše Verge.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close