HrvatskaIzdvojenoPolitikaVijesti

IZBORNE ANKETE: Svi predsjednički kandidati, u različitim anketama, mogli bi biti izborni pobjednici

Kolinda Grabar Kitarović, Zoran Milanović, Miroslav Škoro, Mislav Kolakušić, ali i Ivan Pernar na vrhu raznih anketa o preferencijama birača

Jedan od svakako najvažnijih političkih događaja ove godine, nakon europskih izbora, su i oni predsjednički. Na izbore ćemo potkraj godine, a predsjednički izbori bit će i sjajni uvod za parlamentarne izbore koji su na rasporedu sljedeće godine.

U izbornoj utrci za “predsjedničke izbore” sve je više kandidata, ali i jača interes javnosti te brojne ankete trenutnih preferencija hrvatskih birača, niču kao “gljive poslije kiše”.

Slavonski za Grabar-Kitarović, Zagorci za Milanovića

U neovisnoj anketi provedenoj na području dviju županija, Krapinsko-Zagorske i Osječko-Baranjske, na pitanje kojeg kandidata podržavaju za predsjedničke izbore podržavaju, Zagorci su se u 28,13% slučajeva odlučili za Zorana Milanovića, 18,75% podržalo bi Mislava Kolakušića, a 9,37% ispitanika kao predsjednika vidi predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, dok 21,87% ispitanika još ne zna za koga bi se odlučili, da njih 9,42% ne bi podržalo ni jednog od sadašnjih predsjedničkih kandidata. Da su danas Parlamentarni izbori 31,25% ispitanika iz Krapinsko-Zagorske županije odabralo bi SDP, a 46,88% ispitanika još ne zna za koga bi glasovali, ili ne bi odabrali ni jednu od ponuđenih opcija, a 9,39% odlučilo bi se za HDZ.

Na istoku Hrvatske, stanje je bitno drugačije. U Osječko-Baranjskoj županiji. Među predsjedničkim kandidatima najbolje kotira Kolinda Grabar Kitarović kojoj bi povjerenje ukazalo 35,21% istpitanih. Zorana Milanovića podržava 25,35% ispitanih . a Miroslava Škoru 22,53%. Onih neodlučnih je 15,5%. Među strankama u Osječko-Baranjskoj županiji, da su sada parlamentarni izbori podjednaku podršku imaju SDP (26,76%) I HDZ(25,35%), a neodlučnih ili onih koji ne bi glasovali ni za jednu od ponuđenih opcija je čak 38%.

I neke druge ankete provedene ovih dana pokazale su kako su birači dosta podijeljeni oko potpora.

U anketi N1 televizije pobjedu je, rekli bismo uvjerljivo, s 30 % glasova odnio Ivan Pernar, a iza njega su redom Mislav Kolakušić, aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i Miroslav Škoro koji osvaja tek 7 % glasova.

Anketa 24 sata iznjedrila je kao pobjednika Miroslava Škoru s 39 % glasova, Zoran Milanović osvojio je 31%, a Kolinda Grabar Kitarović tek 18 %.

U anketi Jutarnjeg lista Miroslav Škoro pobijedio je s 35% glasova, tek mrvicu više od Zorana Milanovića (34%), dok Kolinda Grabar Kitarović osvaja podršku 13 % njihovih čitatelja.

Na društvenim mrežama i portalima ankete pokazuju da čitatelji za sada preferiraju Miroslava Škoru i vrlo često Ivana Pernara.

Tags

Povezani Članci

Close