Crna kronikaVijesti

Izrežirali prometnu nesreću kako bi izbjegao zatvorsku kaznu!? Zanimljiv način za preveslati zakon!

Na Facebook stranici emisije Konflikt

Na Facebook stranici emisije Konflikt osvanula je zanimljiva objava koja govori o Josipu Klemu i izrežiranoj prometnoj nesreći kako bi se odgodilo izvršenje njegove zatvorske kazne.

Objavu stranice Konflikt prenosimo u cijelosti:

IZREŽIRALI PROMETNU NESREĆU JOSIPA KLEMMA ZA ODGODU IZVRŠENJA ZATVORSKE KAZNE

Klemm se ponovno izvukao: Neće ići u zatvor jer je navodno natučen u prometnoj nesreći

Josip Klemm je u Klinici za traumatologiju i zato se u četvrtak neće moći javiti na izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne u Remetincu potvrđuje nam medicinsko osoblje.

Na zagrebačkom Županijskom sudu potvrđeno nam je da je odvjetnica koja zastupa Klemmovu zaštitarsku tvrtku dostavila zahtjev za odgodu izdržavanja kazne jer je njezin klijent doživio prometnu nesreću, zbog čega je hospitaliziran.

Nesreća se dogodila proteklog tjedna na području Samobora, Klemm je u nesreći navodno natučen, ali mora ostati na bolničkom liječenju i sud mu je odobrio odgodu odlaska u zatvor, javlja Jutarnji list.

Klemmu je u srpnju prošle godine Vrhovni sud potvrdio bezuvjetnu zatvorsku kaznu zbog izvlačenja tri milijuna kuna iz svoje zaštitarske tvrtke u razdoblju od 2005. do 2007. godine.

Prema prvostupanjskoj presudi, Klemm je uz pomoć Radovana Štetića, bivšeg optuženika iz tzv. zločinačke organizacije, izvukao novac iz vlastite tvrtke.

Nakon uhićenja Klemm je prvo izjavio da se ne smatra krivim, ali se poslije branio da je postupak protiv njega inicirao SDP iz političkih razloga zato što je bio jedan od predvodnika prosvjeda u Savskoj te da nije oštetio ni svoju tvrtku, ni državu.

Presuđeno je da novac ne mora vratiti jer tvrtke koje su mu izdavale lažne račune pomoću kojih je izvlačio novac, više ne postoje.

Pošto je primio poziv za izdržavanje kazne na koju bi se trebao javiti u Remetinec, gdje prvo mora proći kroz dijagnostički centar, Klemm može tražiti odgodu izvršenja zatvorske kazne na što po zakonu ima pravo. Kako doznajemo iz krugova bliskih Josipu Klemmu, on će to svoje zakonsko pravo irekako iskoristiti.

Tamo gdje prestaje razum tu počinje hrvatska stvarnost!” napisali su!

Uz objavu su dodali i fotografije, a čitavu objavu možete pronaći u nastavku.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close