VijestiZabava

Jaja, kruh, riža i mlijeko neke su od namirnica koje nakon isteka roka možete jako dobro iskoristiti!

Rok trajanja možda ne znači ništa, ponovno ih upotrijebite!

Nisu svi proizvodi i rokovi trajanja točni. Naime, neke proizvode treba baciti čim se pojave promjene na njima, kao što su jogurt ili sir, dok neki, iako im se rok isteka bliži, još mogu imati drugu ulogu.

Mlijeko kojem je istekao rok je odličan za biljke, pun je vitamina i minerala i odlično će poslužiti za fertilizaciju biljaka. Također, može se koristiti i zu njezi kože jer će je nahraniti i njegovati i vratiti prirodni pH.

Riža je odlična u borbi protiv boli. Potrebno ju je staviti u pamučnu krpu ili prozračnu platnenu vrećicu i staviti je u mikrovalnu pećnicu na nekoliko minuta, a rezultat je topli oblog koji se onda može staviti na bolno mjesto kako bi ga opustilo.

Stari kruh koji se stvrdnuo može se vrlo lagano pretvoriti u krušne mrvice ili se od njega mogu napraviti knedle od kruha.

Jaja ipak ne, čim su jaja malo starija potrebno ih je ukloniti iz upotrebe, ali zato se mogu koristiti za kosu. Naime, maska za kosu od jaja i vode vratit će joj sjaj i nahraniti je, piše Večernji list.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close