Najave

Javnozdravstvena akcija “Puhanjem do zdravlja” na korzu ove subote u Varaždinu

Obilježavanje Svjetskog dana nepušenja

Dvije značajne manifestacije u akciji obilježavanja Svjetskog dana nepušenja organizira ¨ Kaj sad?¨ Udruga oboljelih i liječenih od karcinoma pluća.

Partner obilježavanja toga dana je Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, a akciji se pridružuje i Klub laringektomiranih Varaždinske županije, udruga za podršku osobama oboljelim od raka grla.

U subotu 26. svibnja u vremenu od 9 do 12 sati na prostoru ispred bivše Varteksove robne kuće u javnozdravstvenoj akciji ¨Puhanjem do zdravlja¨svim zainteresiranim građanima liječnici, medicinske sestre i tehničari mjeriti će krvni tlak, šećer u krvi, odrediti indeks tjelesne mase. Zainteresiranima će se učiniti spirometrija, pretraga kojom se mjeri kapacitet pluća, sa očitanjem svih nalaza i kratkim konzultacijama s liječnicima.

Akcija je provodi u suradnji sa Službom za plućne bolesti Klenovnik Opće bolnice Varaždin.

Predavanja na temu štetnosti pušenja

U ponedjeljak 28. svibnja sa početkom u 12 sati u skupštinskoj dvorani Varaždinske županije. bit će održana predavanja na temu štetnosti i ovisnosti o pušenju i posljedicama ove loše navike. Predavači će biti dr. med, specijalist pulmolog Vilim Kolarić, dr. med. Dijana Ječmenica iz Bolnice Klenovnik i dr. med. Mateja Grizelj iz ZJZ Varaždinske županije. Predavanja u namijenjena općoj javnosti, predstavnicima učenika srednjih škola zdravstvenih usmjerenja i predstavnicima udruga iz područja zdravstva i svim zainteresiranima.

Povezani Članci

Close