IzdvojenoVijesti

Jednak broj oboljelih kao i jučer: U Hrvatskoj imamo 77 novozaraženih osoba od koronavirusa, ukupan broj je 867

Konferencija za medije u 14 sati

Ministar Beroš na današnjoj je konferenciji za medije u 14 sati potvrđeno je kako danas imamo povećanje od 77 zaraženih od koronavirusa što dovodi do broja 867 zaraženih u Republici Hrvatskoj.

Testirano je ukupno 7015 ljudi, a od 867 zaraženih 32 ih se nalazi na respiratoru, dok je broj preminulih i dalje šest.

Krunoslav Capak izvijestio je kako je provedena analiza nakon potresa. “Trend novooboljelih pokazuje blagi uzlazni trend”, kazao je Capak.

Ministar Božinović je rekao kako je stožerima poslala uputa o primjeni mjera u vezi s poljoprivredom. “Vrtni centri i rasadnici koji prodaju poljoprivredni materijal mogu raditi uz obvezu poštivanja odluku o radnom vremenu trgovina i uz sve mjere zaštite”, kazao je.

U ovoj nevolji nitko ne ostaje sam, tako ni Zagreb. Vatrogasci iz 10 gradova došli su pomoći zagrebačkim vatrogascima i ostat će tu sve do 7. travnja. Hvala im”, dodao je Božinović. Kod sedam policajaca je potvrđen koronavirus, kazao je Božinović.

Što se tiče kršenja samoizolacije, utvrđeno je 970 slučajeva, a bilo je preko 3000 prijava”, dodao je ministar.

“Jutros ste mogli čuti obraćanje ministra Malenice, koji je objasnio sustav koji testiramo. Radi se o umreženom sustavu gdje će se na pojednostavljeni način, elektronskim putem, izdavati propusnice za izlazak iz gradova. Sada će krenuti izdavanje na taj način”, rekao je Božinović.

Alemka Markotić komentirala je utjecaj antimalarika na liječenje. “Postoje informacije da bi moglo biti benefita, ali nema jasnih informacija o tome. Kontinuirano se pojavljuju razne ideje što bi se moglo koristiti, pritisak je da se počnu koristiti biološki lijekovi, treba biti jako oprezan jer oni utječu na imunološki sustav. Nema novih novosti o cjepivu”, dodala je ravnateljica klinike.

Tags

Povezani Članci

Close