VijestiZabavaZdravljeŽivotni stil

Jeste li znali!? Ovo je najjeftiniji lijek protiv glavobolje, čak ni velike količine ne štete!

Migrene i glavobolje odlaze od ovog 'čudotvornog' napitka!?

Redovno ispijanje vode može smanjiti jačinu glavobolje i migrene, a samim tim i smanjuje potrebu za tabletama.

Znanstvenici su otkrili da ukoliko pijete sedam čaša vode dnevno to je dovoljno za ublažavanje bolova i poboljšanje kvaliteta života.

Istraživači sa Sveučilišta u Maastrichtu, Holandija, primijetili su još 2005. godine da pacijenti koji piju više vode imaju manje problema.

Vodeći istraživač Dr. Mark Spigt zajedno sa svojim timom testirao je više od 100 bolesnika koji redovno pate od glavobolje. Daju im savjete kako da ublaže tegobe, uključujući i smanjenje stresa, poboljšanje sna i izbjegavanje kofeina. No, polovici pacijenata također su rekli da 3 mjeseca dnevno piju 1,5 litra vode više nego inače.

Rezultati, objavljeni u žurnalu Family Practice, pokazali su da se polovica koja je pila više vode znatno bolje osjeća : „Sumnjamo da neki pacijenti koji pate od glavobolje mogu imati koristi od pijenja vode i čini se razumnim preporučiti da pokušate piti više vode i uvjeriti se sami u pozitivan rezultat.“ priopćili su.

Iako ovo može biti vezano za placebo efekat, kako tvrdi Dr. Fayyaz Ahmed iz Migraine Trust-a, istraživači i dalje preporučuju da unosite dovoljno vode u organizam, jer generalno utiče pozitivno na vaše zdravlje piše Pixelizam

Tags

Povezani Članci

Close