Crna kronika

Jesu li stariji vozači u prometu stvarna opasnost ili je riječ o još jednom stereotipu?

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 9. ožujka oko 9 sati u Aninoj ulici u Varaždinu. Žena starosti 74 godine upravljala je biciklom u smjeru Prešernove ulice. Zbog nedržanja potrebitog razmaka pri vožnji u slijedu, prednjim je kotačem vozila udarila u stražnji kotač bicikla kojim je nepropisno, bez davanja znaka rukom, ispred nje u istom smjeru, u fazi skretanja udesno prema kolnom ulazu, upravljao 72-godišnjak. Biciklistica je uslijed udara pala na kolnik pri čemu je zadobila ozljede ramena i izjavila da će sama zatražiti liječničku pomoć.

U prometnoj nesreći koja se pak dogodila u petak, 9. ožujka oko 9.30 sati u Varaždinu, Bombellesova cesta, ozlijeđen je 78-godišnjak. On je upravljao mopedom u smjeru Optujske ulice te je u jednom trenutku zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, sišao na meki teren uz rub kolnika. Pritom je izgubio nadzor nad upravljačem i pao na kolnik. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno., stoji u priopćenju PU varaždinske.

Pravilo dobne granice u prometu imaju tek izuzeci među zemljama EU

Većina zemalja nema pravilo dobne granice. Tek izuzeci. Poput Mađarske i Italije gdje već nakon 40, odnosno 50 idete na pregled. U našoj zemlji, teoretski, ako dobijete dozvolu s 18, do kraja života nemate problema. Naravno ako vas liječnik sam ne pošalje i ne prijavi za pregled.

Teoretski može se dogoditi da kad jednom dobijete vozačku, nikad nitko ne provjeri kakvog ste zdravstvenog stanja i jeste li sposobni voziti. Čak i nove vozačke dozvole koje se izdaju na deset godina se, ako ne postoji ograničenje od prije, produljuju bez liječničkog pregleda.

Dobna granica uistinu može djelovati diskrimatorskom ako se postavi na 65. Neki se slažu, provjera bi trebala biti svakih 5 ili deset godina, neovisno o dobi vozača i to po simboličnoj cijeni, a ne po 400 kuna koliko sad stoji. Cilj je na kraju da se Hrvatska makne s dna EU ljestvice po pitanju prometnih nesreća. Po toj smo ljestvici naime, među tri najgore zemlje u Europi.

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close