Foto vijestIzdvojenoVijesti

JOŠ MALO KOCKICA U RUSIJI Tvrtka Hydromat iz Ivanca pomogla u izgradnji novog bloka nuklearke u Rusiji

Ostavljamo svoj "pečat" gdje god stignemo :)

U ozračju veličanstvene igre naših nogometaša, protekli su tjedan specijalisti HYDROMAT-a Ivanec završili s montažom opreme vlastite konstrukcije i proizvodnje u novom 7-bloku nuklearke Novovoronezh, Rusija. HYDROMAT Ivanec je ovih dana “obojio rashladne tornjeve” nuklearke Novovoronjež u crveno-bijele kvadratiće.

Već ranije radili ovdje

Ukratko, oprema služi za zaštitu pumpi i postrojenja glavnog rashladnog sustava nuklearke od vodenog udara. Inače,  prije dvije godine radnici ove tvrtke također su isporučili i montirali opremu iste namjene za 6-blok iste nuklearke. U 6- i 7- bloku nuklearke Novovoronezh nalaze se VVER-1200 reaktori “3+” generacije i proizvod su najnovijih razvojnih dostignuća, koji usput rečeno zadovoljavaju sve „post-Fukushima“ sigurnosne zahtjeve.

Energija za gotovo cijelu regiju

To su najsnažniji reaktori do sada, a imaju tri ključne prednosti: visoka učinkovitost, izdržljivost i sigurnost. Ako govorimo o budućnosti proizvodnje energije u Voronješkoj regiji, u idućih 60 godina, ne mora se brinuti. To bi trebala osigurati upravo ova dva bloka nuklearke, 6-blok pušten u pogon prije dvije godine i sada spomenuti 7-blok, koji bi se u pogon trebao pustiti do kraja ove godine. Nije na odmet napomenuti da od prošle subote nuklearka Novovoronezh proizvodi oko 85% električne energije potrebne za cijelu regiju.

Usporedbe radi, samo ova dva nova bloka imaju instaliranu snagu od 2400 MW što je jednako snazi svih hrvatskih hidro i termo elektrana, uključujući i NE Krško. Uživajte u ekskluzivnim fotografijama ovog izuzetnog energetskog objekta i okoliša rijeke Don.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close