InfoLokalno

JUMICAR HRVATSKA ”Program prometne kulture za najmlađe” proveden za učenike drugih razreda Donje Voće, Bednje i Klenovnika

Radionicama je bilo obuhvaćeno 60 učenika

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec, uz druge službe i organizacije, sa svojim djelatnicima i volonterom DCK Varaždinske županije bilo je jedan od sudionika ”Programa prometne kulture za najmlađe” u organizaciji Jumicar Hrvatske.

Program se održao u Osnovnoj školi Antuna Kačića Miošića Donja Voća za učenike 2. razreda škola Donja Voća, Bednja i Klenovnik.

Uloga GDCK Ivanec bila je upoznavanje učenika s osnovama prve pomoći kroz radionicu ‘Prva pomoć – Upomoć!’, gdje su se učenici upoznali s načinima pružanja prve pomoći, važnosti razmišljanja o samopomoći, ali i pomoći drugima.

Član Interventnog tima DCK Varaždinske županije Vjeran Marić upoznao je djecu, kroz grupni rad, igranje uloga, glumu, s prvom pomoći, s ciljevima pružanja prve pomoći i osnovnim pravilima, te kako pozvati hitnu medicinsku službu.

Djeca su upoznata s materijalom s kojim se pruža prvu pomoć, te su prikazani postupci pružanja prve pomoći kod dugotrajnog gubitka svijesti, krvarenja, prijeloma ruke i drugim sličnim situacijama.

Radionicama je bilo obuhvaćeno 60 učenika.

Provođenjem programa prve pomoći nije samo stjecanje specifičnih znanja i vještina o ponašanju na mjestu nesreće, mjerama za spašavanje do dolaska hitne pomoći itd., već i upoznavanje s organizacijom Crvenog križa, stjecanje znanja o povijesti i djelatnostima Crvenog križa i time i izgradnja i jačanje kapaciteta zajednice na lokalnoj i nacionalnoj razini kao i osobni razvoj pojedinca stjecanjem različitih životnih vještina.

Foto: GDCK Ivanec

Povezani Članci

Close