Blog

Kako malim koracima do boljeg i sretnijeg života?

Prvo treba stati

Trenuci u životu koje proživljavamo sačinjavaju puno stvari. Neke volimo više, neke volimo manje, nekada uživamo punim plućima, a nekada smo malo poljuljani događajima oko sebe.

Bilo kako bilo istinski je bitno za unutarnji mir naći balans i ljubav prema sebi i okolini. Od svakodnevne vreve lako zapadnemo u svakodnevicu koja nas ne uveseljuje, nego je sve nešto: “moram još samo ovo napraviti”…

Stanite!

Kad se nađemo u takvom trenutku iz kojeg nam se čini da nema izlaza, najbolje je stati!

Stati bar na tren i pogledati oko sebe.

U ovo užurbano doba, kojem smo izloženi, slušam mnogo ljudi koji su nezadovoljni životima koje proživljavaju. Mislim ne događa im se ništa grozno ili loše, već jednostavno godinama nisu istinski udahnuli, stali i radili nešto od čega im #duša pleše.

I malim koracima se stiže na cilj..!!

Onaj tren kada zastanemo, shvatimo da zaslužujemo više i bolje od onoga što imamo. Već je mnogo lakše.

Lakše je ako u dan polako počnete ubacivati stvari koje vas usrećuju. Pogledajte oko sebe, stvari koje su vam pred nosom. Možda se upravo tu nalazi nešto što nesvjesno ignorirate jer nemate vremena.

Vratite balans koji je prijeko potreban našem organizmu. Pomaci koje radite zaista ne moraju biti odmah megalomanski. Primjerice, kada ste zadnji put zaplesali na kiši? Jeste li ikad uopće probali?

Pročitatajte knjigu, nabavite ljubimca, nazovite zaboravljenog prijatelja, recite nekome koliko vam znači…  Otiđite u prirodu, na piknik, pomagnite potrebitima, posadite cvijet…  Sve su to malecke stvari koje nas polako i sigurno dovode do kreativnijih stvari. A jednom kada postanemo zadovoljniji sobom, to nije nešto što ćete lako pustiti..! Male stvari koji su veliki koraci na dugoročnom projektu zvan život.

Okružite se kvalitetnim i kreativnim ljudima. Sjetiti se što volite raditi. Sport, volontiranje, pletenje, rolanje? Vratite balans u svoj život, pustite da se energija raširi kako bi istražili nove stvari koje vas uzbuđuju i usrećuju. Kada nam je duša sretna i svakodnevica će poprimiti nove, ljepše i kvalitetnije “boje”.

P.S. Ne odgađajte lijepe trenutke i vrijeme za sebe zbog nikoga! Život je, sada, tu, danas i samo ga treba #udahniti!

#živjeti_odvažnije
#budi_cool_i_voli

Tags

Povezani Članci

Close