VijestiZabava

Koje simbole crtate i ne razmišljajući!? Analizom utvrđeno što ti simboli govore o vama, eto primjera!

Prema istraživanju Big Bathroom Shopa

Prema istraživanju Big Bathroom Shopa, crtanje izaziva duboke emocije jer mozak potiče na razmišljanje o određenim događajima, piše 24sata.

Grafologinja Tracey Trussell analizirala je neke od tih crteža kako bi otkrila imaju li ‘dublje značenje’. Ona kaže da crtanje srca simbolizira ljubav, empatiju i nevinost.

Srca

Volimo crtati srca jer svi želimo davati i primati ljubav, posebno u vremenima kad ljudi ne mogu biti zajedno”, rekla je. Za cvijeće Trussell kaže da ga crtamo kad mislimo o ‘prijateljima, odnosima i društvenom životu’ a evo što po njoj znače neki drugi oblici i simboli.

Zvijezde

Za zvijezdu Trussell kaže da prikazuje nadu i vjeru u bolja vremena, te ‘maštanje o savršenom svijetu uz bliske osobe’.

“Zvijezde uglavnom predstavljaju idealizam”, dodala je.

Nasmiješena lica

“Nasmiješeno lice može značiti da se zabavljate ili pak da pokušavate biti sretni i hrabri”, kaže Trussell, “jer osmjeh često zapravo prikriva tugu”.

Oblaci

Neuredan i ispunjen, obojen oblak može pokazivati nečiju zabrinutost i njegovu borbu s tim osjećajima.

“Oblaci simboliziraju bijeg u maštu”, rekla je Trussell, a “ako je crtež zasjenjen ili skroz obojen može pokazivati trenutnu brigu”.

Glazbene note

Note, smatra Trussell , predstavljaju kreativnost ili optimizam.

Glazbene note često crtaju glazbenici koji vole zvuk i melodiju, a obično ih crta netko tko je glazbeno kreativan, ili optimističan u pogledu budućnosti”, kaže.

crtanje, crtežIzvor: Pixabay

Duga

Duge koje crtaju djeca često govore o njihovoj vjeri da će odrasli sve riješiti pa oni mogu biti optimistični i bezbrižni.

“Duge su bile vrlo popularne na prozorima diljem Velike Britanije, a simbolizirale su podršku medicinskom osoblju za vrijeme trajanja pandemije”, kaže Trussell i dodaje:

One su i univerzalni simbol nade i obećanje da će doći bolja vremena, te način na koji nas djeca podsjećaju da su tu i da se nadaju brzom dolasku tih boljih dana.

“Očito nam u nesigurnim vremenima crtanje pruža osjećaj sigurnosti jer svi možemo osloboditi emocije koje bi inače zatomili”, dodao je za Daily Mail voditelj marketinga Big Bathroom Shopa John Lawless.

Tags

Povezani Članci

Close