NajaveSvijetZabava

KONCERT Manje od mjesec dana do legendarnih Scorpionsa u Ljubljani – predgrupa odlični slovenski blues-rockeri Stray Train

Ljubljana – Jeste li spremni za spektakl kojim će vam Scorpionsi oduzeti dah, baš kao što su to učinili i tisućama dosadašnjih posjetitelja Crazy World turneje?

Ovom prilikom, po prvi put u Sloveniji, 8. lipnja u ljubljanskim Stožicama.

Legendarna njemačka rock skupina Scorpions u sklopu svjetske turneje Crazy Worldzaustavit će se i u Ljubljani 8. lipnja 2018. Ovo je prva turneja na kojoj će im se pridružiti bubnjari Mikkey Dee, bivši član kultnog rock benda Motörhead.

Predgrupa će im biti Stray Train, koji će nastupiti u sklopu svoje “Tour from Hell Pt. 2” turneje.

Foto: Promo Stray Train

Već ćemo početkom lipnja moći uživati u vjerojatno najljepšim rock baladama ikada napisanim, poput Wind Of Change, Send Me An Angel, Still Loving You te bezvremenskim hitovima poput Rock You Like A Hurricane.

Koncertna pozornica bit će postavljena poput modne piste kako bi gledatelji mogli koncert promatratiti izbliza i doživjeti ovu raskošnu rock produkciju u punom sjaju.

Grupu je 1965. u Hannoveru osnovao gitarist Rudolf Schencker, no, ona je u pravom smislu postala aktivna tek kada je Schencker pozvao svog mlađeg brata Michaela da mu se pridruži uz pjevača Klausa Meinea. Taj je trojac do današnjeg dana ostao stalni dio postave benda.

Najnovija promjena članova dogodila se nedavno, kada se bivši bubnjar Motörheada, Mikkey Dee pridružio bendu.

Nakon prvog albuma koji su izdali 1972. godine, Scorpionsi su svoj prvi veći komercijalni uspjeh ostvarili 1984. albumom Love At First Sting, s kojeg su i hitovi Rock You Like A Hurricane i Still Loving You.

U povijesti rocka i kolektivnoj svijesti ljudiopćenito, svoje su mjesto zauvijek zapečatili1991. godine, albumom i istoimenom pjesmom Wind Of Change. Taj dio njihova stvaralaštva predstavlja odu političkim promjenama koje su se događale u Europi u ono vrijeme, a među fanovima danas izaziva poseban osjećaj nostalgije i ushita.

Od tad, Scorpionsi su objavili sedam studijskim albuma (osamnaest sveukupno) i uspjeli održati neupitnu vjernost obožavatelja. Njihova im je dugogodišnja karijera donijela više od stotinu milijuna prodanih albuma, kao i nastupe pred krcatim koncertnim dvoranama diljem svijeta.

Scorpionsi u Sloveniju dolaze u sklopu svjetske turneje nazvane prema jednom od njihovih najuspješnih albuma Crazy World.

Frontmen benda Klaus Meine turneju je prokomentirao sljedećim riječima: »Kada smo 1991. objavili Crazy World album, pred kraj Hladnog rata, u zraku je postojala nada i vjera u bolju budućnost. 26 godina kasnije, odnosi su postali još napetiji; svijet svakim danom postaje sve luđi, pa se Crazy World čini kao prigodan naslov za ovu turneju. Veselimo se biti s vama.«

  1. lipnja 2018. imamo prigodu biti dio koncerta Scorpionsa u Ljubljani, i zaboraviti na ludi svijet oko nas barem na kratko.

Dođite i uvjerite se!!

Video spot za pjesmu Wind of Change, koji na YouTubeu ima preko 500 milijuna pregleda, pogledajte ovdje.

Slovenski blues rockeri Stray Train, support na ovom koncertu, u studenom prošle godine objavili su svoj drugi studijski album “Blues From Hell – The Legend of the Courageous Five”.

Album je dobio jako dobre kritike u većini svjetskih medija, te su se, zahvaljujući i dinamičnim koncertnim nastupima, Stray Train prometnuli u jedno od značajnijih imena europske blues rock scene ovog trenutka.

Ulaznice u prodaji putem linka Eventim.hr te u sustavu prodajnih mjesta Eventim. 

Više informacija o Scorpions Crazy World turneji: https://www.the-scorpions.com/

Povezani Članci

Close