HrvatskaNajaveZabava

KONCERT Škotski pirati Alestorm i islandski vikinzi Skálmöld dovode ‘Skalstorm Tour 2018’ u zagrebačku Tvornicu kulture

Alestorm peti, Skálmöld drugi puta pred hrvatskom publikom

Zagreb – Škotski ‘pirat-metalci’ Alestorm i islandski viking-folk ratnici Skálmöld u sklopu svojeg ‘Skalstorm Tour-a 2018’ nastupit će 4. prosinca (utorak) u Tvornici kulture u Zagrebu.

Foto: Alestorm Facebook

Alestorm je heavy/power metal sastav iz Pertha, Škotska, njihovu glazbu karakteriziraju piratske teme, pa su ih zbog toga mnogi kritičari i njihovi fanovi etiketirali kao “pirat-metal bend”.

Alestorm svira kombinaciju heavy, power i folk metala i prepoznatljiv je po piratskim tekstovima, uz uzvišeni epski stil s izraženim orkestralijama.

Foto: Alestorm band

Osnovan je 2004. pod imenom Battleheart, koje je bilo aktualno do 2008. i potpisa ugovora s Napalm Records, kada postaje Alestorm.

Debitantski album “Captain Morgan’s Revenge” (2008) izazvao je veliki interes medija i publike i bend lansirao među metal elitu, čemu su uvelike pripomogli i iznimno energični i nadasve zabavni koncertni nastupi.

Drugi album “Black Sails at Midnight” izašao je 2009., “Back Through Time” treće je izdanje iz 2011., “Sunset On The Golden Age” objavljen je 2014., a aktualni album “No Grave But the Sea” objavljen je 26.5.2017.

Alestorm peti puta dolazi u Hrvatsku i do sada su nastupali u Boogaloou u Zagrebu kao support Grave Diggeru 2009., zatim 2010. u Tvornici kulture prije Sabatona, pa na Metalfestu 2012. u Zadru, a trenutno zadnji koncert bio im je sa Brainstormom u rasprodanom Vintage Industrial Baru u rujnu 2014. godine.

Skálmöld je viking / folk metal bend iz Reykjavika, Island, osnovan u kolovozu 2009.

Bendovo ime doslovno je prevedeno kao ‘Age of Swords’ (eng.) i također znači “bezakonje”, što se odnosi na dobni ciklus islandske povijesti, kada je izbio rat između obiteljskih klanova te zemlje.

Skálmöld u glazbi kombinira metal i tradicionalnu isladsku etno/folk glazbu, a objavio je do sada pet studijskih albuma, Baldur (2010), Börn Loka (2012), “Með vættum” (2014), “Vögguvísur Yggdrasils” (2016), te nedavno “Sorgir”, koji je izašao nedavni i bit će temelj zagrebačkog nastupa.

Skálmöld je prvi puta u Hrvatskoj bio u rujnu 2013., kada je u Močvari svirao sa Finntroll i Tyr.

Pretprodajna cijena je 140 kuna, a na dan koncerta koštat će 170 kuna.

Ulaznice su u prodaji na Entrio.hr (https://www.entrio.hr/event/alestorm-skalmold-support-5558?fbclid=IwAR0FFtIGTsUjq5vA7w8_6aCP0beSVdbNeN8QEYFj5w8Quye0uM9_WFhQE_A)

Povezani Članci

Close