HrvatskaNajaveZabava

KONCERTI Cloud Nothings dolazi u Tvornicu kulture iduće godine

Bend koji je nastao kao prošireni solo projekt Dylana Baldija kroz godine se više držao instinkta nego trendova skupljajući pritom lojalnu fan-bazu lakše nego mnogi rock bendovi

Zagreb – Izuzetno hvaljena američka rock četvorka CloudNothings dolazi u Tvornicu kulture u srijedu, 13. veljače 2019. godine.

Foto: Daniel Topete

Bend koji je nastao kao prošireni solo projekt Dylana Baldija kroz godine se više držao instinkta nego trendova skupljajući pritom lojalnu fan bazu lakše nego mnogi rock bendovi.

Baldijev autorski rukopis godinama je postajao sve grublji i glasniji. Rani indie rock s gotovo pop toplinom zamjenio je težim alter rock zvukom po uzoru na bendove poput Drive Like Jehu ili TheWipers.

Prvo pravo debi izdanje, «Turning On», objavljeno je 2010. i sadržavalo je materijal s EP-a i nekoliko 7-inčnih singlica.

Ipak, pravi proboj doživjeli su 2012. sjajnim izdanjem «Attack On Memory». Od artista koji je krenuo s lo-fi snimkama u svom podrumu Baldi je na ovom izdanju kreativno eksplodirao pokazavši što sve može kad dođe u pravi studio i kad na ispravan način uhvatio sirovu energiju benda.

Foto: Daniel Topete

Čak i kad se na tren vrati u prošlost i pokaže svoju sklonost pop glazbi, kao što je učinio na «Life WithoutSound» iz 2017. Dylan Baldi pokazuje koliko je razvio svoje skladateljske vještine.

 

Sve što su postigli dosad CloudNothings «zamotali» su u zvuk novog albuma nazvanog «Last Building Burning» koji će biti objavljen 19. listopada i kojeg donose u veljači u Tvornicu na jedan od prvih važnih indie koncerata 2019. u Zagrebu.

Ulaznice

Pretprodaja ulaznica počinje 21. rujna.

Ulaznice su u pretprodaji 90 kn, a na dan koncerta 110 kn.

Službena prodajna mjesta:

 Tvornicakulture, LjudevitaPosavskog 1

  • Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
  • Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb
  • Croatia Records, Bogovićeva ulica 5, Zagreb
  • Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
  • Pločnik, Međimurskaulica 21, Zagreb
  • Entrioprodajna mjesta i www.entrio.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

 

 

Povezani Članci

Close