Varaždinska županijaVijestiZabava

Koncertom folklornog ansambla Lado svečano otvorena Folkofonija

Na Kapucinskome trgu u Varaždinu

Na Kapucinskome trgu u Varaždinu svečano je otvorena FolkoFonija koja je ove godine godine dobila i međunarodni karakter. Naime, Festival se ove godine održava u sklopu Dana Varaždinske županije, a trajati će tri dana dok će u samome programu sudjelovati preko 500 izvođača. 

Svečanom otvorenju prisustvovali su i izaslanica i savjetnica Predsjednice RH za društvene djelatnosti i mlade Renata Margaretić Urlić , župan Varaždinske županije Radimir Čačić, saborski zastupnik Anđelko Stričak, gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok, posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, predsjednik gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan, zamjenici gradonačelnika, županijski i gradski vijećnici, predstavnici Turističkih zajednica te mnogobrojni građani.

Nakon pozdravnih riječi gradonačelnika, prisutnima se obratio i župan Čačić koji je naznačio kako je ovogodišnja FolkoFonija temelj za ozbiljan napredak prema samom vrhu tradicijskih festivala.

 Nikada se nemojmo samozavaravati, ma koliko to ugodno bilo. Mi još uvijek nismo u vrhu ali ovdje imamo jedan ozbiljan prostor za napredak na jednoj fantastičnoj podlozi. Imamo i želju i namjeru, i ova godina je upravo ta odskočna daska koju moramo iskoristiti – rekao je župan te svima zaželio da uživaju u ovoj lijepoj i veseloj večernjoj atmosferi.

Savjetnica Predsjednice RH za društvene djelatnosti i mlade Renata Margaretić Urlić poručila je kako najviše cijeni što su u samu manifestaciju uključeni i mladi. Nakon prigodnih govora uslijedio je koncert  folklornog ansambla Lado čiji članovi su oduševili sve okupljene svojim glasovnim i plesnim umijećem.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close