LokalnoPolitikaUncategorizedVijesti

Konstituirano Gradsko vijeće Grada Ivanca

Grad Ivanec od petka, 09. lipnja 2017. ima novi saziv Gradskoga vijeća, ali po prvi puta u povijesti i predsjednicu Gradskoga Vijeća Kseniju Sedlar Đunđek.

Povjerenje joj je na konstituirajućoj sjednici dalo svih 17 novih vijećnika, njih osmero iz vladajuće koalicije HNS-HSU, kojima se u “poziciji” pridružio i HSS-ov jedini vijećnik Marijan Štefanko, ali i oporbenih 5 vijećnika HDZ-a i 3 vijećnika SDP-a.

U svom uvodnom govoru, preuzevši poziciju na čelu Vijeća, Ksenija Sedlar Đunđek istaknula je :”U svom radu truditi ću se, u suradnji sa svima vama vijećnicima, svim snagama donositi odluke koje će se ticati boljitka, kako nas, tako i svih naših sugrađana, da idemo u jednom pozitivnom smjeru, da nam bude bolje koliko je to moguće. Pri svom radu držati ću se Poslovnika, bit ću predsjednica svih vijećnika, kako pozicije tako i opozicije.“, zaključila je Ksenija Sedlar Đunđek.

predsjednica gv

Jednoglasno, dakle podrškom svih 17 vijećnika, izabrana su i dva potpredsjednika Vijeća, HSS-ovac Marijan Štefanko, te iz redova oporbenih vijećnika – HDZ-ov Zdenko Đula.

Prethodno su, što je i uobičajeno za konstituirajuće sjednice predstavničkog tjela Jedinice lokalne samouprave, svi vijećnici kojima je potvrđen mandat položili svečanu prisegu, a izabrani su i članovi, kako Mandatne komisije, tako i budućih Odbora za izbor i imenovanja te Odbora za statut i poslovnik Grada Ivanca.

Kako je zbog “nespojivih dužnosti” izabrani gradonačelnik Milorad Batinić svoj vjećnički mandat stavio u mirovanje, dogovorom unutar HNS-a mandat je preuzela Ksenija Sedlar Đunđe. Jednako tako, iz osobnih razloga mandat je u mirovanje stavio i SDP-ov Čedomir Bračko, te je njegovo mjesto u Gradskom vijeću Grada Ivanca preuzeo Dalibor Patekar.

Tako su vijećnici Gradskoga vijeća Grada Ivanca Klaudija Brezovec (HNS), Mario Canjuga (HNS), Vladimir Debeljak (HDZ), Zdenko Đula (HDZ), Zdenko Đuras (HDZ), Ljubica Friščić (HSU), Milena Golubić (HDZ), Josip Grđan (HNS), Miljenko Grudiček (HDZ), Stjepan Hudoletnjak (HNS), Dalibor Patekar (SDP), Danica Prašnjak (HNS), Ivan Sedlar (HNS), Ksenija Sedlar Đunđek (HNS), Domagoj Sever (SDP), Marijan Štefanko (HSS) i Daniel Vlaisavljević (SDP).

Ispričavši se obvezama u Saboru sjednicu je propustio gradonačelnik Milorad Batinić, te je svim vijećnicima čestitao na izboru, poželjevši dobru suradnju u budućem mandatu, zamjenik gradonačelnika Branko Putarek, a sjednici je nazočila i zamjenica gradonačelnika Lidija Kozina, te predsjednik Gradskog izbornoga povjerenstva Draženko Jakopović.

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close