MagazinSvijetVijesti

Korotkov: Otkriće bosanskih piramida je u rangu otkrića piramida Maja

Ako je vjerovati prof. dr. Konstantinu Korotkovu, najpoznatijem svjetskom stručnjaku za razvoj znanstvenih instrumenata za snimanje energija prostora i bića, nema nikakve sumnje da su bosanske piramide i tuneli ostaci nepoznate, ali visokorazvijene civilizacije, a boravak u prahistorijskim podzemnim tunelima Ravne ima jak, k tome pozitivan i mjerljiv učinak na emocionalno i fiziološko stanje svih posjetitelja.

Korotkov je u pratnji nuklearnog fizičara Olega Smirnova, zamjenika direktora Odjela za razvoj Instituta za atomsku fiziku “JSC Atomstroy” iz Moskve, prije nekoliko dana boravio u Visokom te EPC/GDV tehnikom mjerio Bosansku piramidu Sunca, Bosansku piramidu Mjeseca, tumulus u Vratnici, Prahistorijski podzemni labirint Ravne i “Arheološko-turistički park Ravne 2”. Osim toga, napravljena su i mjerenja posjetitelja tunela Ravne prije i poslije posjeta, kao i analiza vode s više lokacija.

Korotkov je nakon boravka, istraživanja i mjerenja zaključio da razina energetske aktivnosti na tim područjima ima blagotvoran učinak na zdravlje.

Prema podacima, profesor Konstantin Korotkov je fizičar i inženjer kompjuterskih znanosti. Profesor je na katedri za kompjuterske znanosti i biofiziku na ruskom Univerzitetu za informacijske tehnologije, mehaniku i optiku u St. Peterburgu, gdje djeluje i kao zamjenik  direktora Istraživačkog instituta za zdravlje. Predsjednik je Međunarodne udruge za medicinsku i primjenjenu bioelektrografiju. Korotkov je objavio više od 200 znanstvenih članaka u vodećim svjetskim časopisima za fiziku i biologiju. Vlasnik je 17 patenata iz područja biofizike. Predavao je u 43 zemlje i sudjelovao na više od 100 međunarodnih konferencija. Autor je devet knjiga, koje su prevedene na nekoliko jezika. Njegovu EPC/GDV tehniku je prihvatilo rusko Ministarstvo zdravlja, ona je certificirana  u Europi, a koristi je više od tisuću liječnika diljem svijeta. Istraživao je brojne megalitne lokacije u svijetu, kao i  energiju piramida u Meksiku i Egiptu.

“Napore dr. Semira Osmanagića trebali bi podržati svi i sa znanstvene, ali i državne razine. Otkriće piramida u Bosni je u rangu otkrića faraonskih grobnica u Egiptu i piramida Maja i Azteka u Centralnoj Americi”, naglasio je Korotkov nakon boravka i istraživanja u BiH.

Ovime se profesor Korotkov pridružio plejadi uglednih svjetskih znanstvenika koji priznaju postojanje bosanskih piramida. Prvi od njih je bio egipatski geolog,  dr. Aly Barakat, koji je prije 11 godina proveo 42 dana istražujući po Visokom (“Bosanska piramida Sunca je piramida napravljena ljudskom rukom”), zatim trostruki doktor arheologije i egiptolog,  dr. Nabil Swelim, koji je nakon dvogodišnjeg istraživanja u Visokom objavio rad “Bosanska piramida Sunca je najveća piramida na svijetu”, pa ruski geofizičar, akademik Oleg Havroškin koji od 2007. godine tvrdi da “bosanske piramide imaju oblik, geometriju i seizmičke vrijednosti kao i egipatske piramide”. Američki arheolog, prof. dr. Ezra Zubrov s Buffalo State University iz New Yorka je prije sedam godina postavio pitanje graditelja bosanskih piramida i veze tunela s piramidama, prije pet godina je ruski graditelj piramida Valerij Uvarov ustvrdio da “bosanske piramide imaju energiju trideset puta jaču nego moderne ruske piramide”,  američki astrofizičar dr. Paul LaViolette prije tri godine da je “otkriće bosanskih piramida jedno od najvećih arheoloških otkrića svih vremena”, a lani je srbijanski inženjer Goran Marjanović prisnažio temu izjavom da “objekti u Bosanskoj dolini piramida imaju vrlo precizan raspored kako bi pojačavali energije i stvarali torzijska polja na Bosanskoj piramidi Sunca”.
Dakle, prema svjedočenjima svjetskih stručnjaka, bosanske piramide nisu samo lokalna izmišljotina i prilika za zaradu, što se smatralo, nego čudo mnogo većeg povijesnog i znanstvenog značenja.

Povezani Članci

Close