Vijesti

KRIŽEVCI Održan 19. susret osoba s invaliditetom Hrvatske „Križevci 2019“ – nazočili mu i članovi ivanečke udruge ILO

Nazočilo mu je oko 200 osoba s invaliditetom, članova 19 Udruga osoba s invaliditetom

U subotu je održan 19. susret osoba s invaliditetom Hrvatske „Križevci 2019“, kojeg tradicionalno, svake godine na blagdan Sv. Marka Križevčanina, organizira Udruga osoba s invaliditetom Križevci.

Susret je održan u restoranu ”Vojarna,” a nazočilo mu je oko 200 osoba s invaliditetom, članova 19 Udruga osoba s invaliditetom iz 16 gradova i 10 županija Hrvatske, Grada Zagreb, te osobe iz političkog, kulturnog i vjerskog života.

Susret je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović koji je pozdravio hodočasnike iz raznih udruga diljem Hrvatske, poželio im dobrodošlicu u gradu svetog Marka Križevčanina.

U ime Koprivničko-križevačke županije lijepe želje uputila je pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja, a obratio se i Marko Gotovac, savjetnik za pravne poslove Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, potom Jozefina Kranjčec, predsjednica Hrvatskog saveza udruga osoba s tjelesnim invaliditetom, kao i saborska zastupnica Ljubica Lukačić, te saborski zastupnik i počasni član križevačke Udruge osoba s invaliditetom Branko Hrg.

Hrg je naglasio da su osobe s invaliditetom kroz svih 19 godina najvjerniji hodočasnici u Križevcima. Susretu je nazočio i zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca Mario Martinčević.

Nakon svečanog otvorenja susreta uslijedio je zajednički odlazak na Strossmayerov trg na misno slavlje kojeg je predvodio kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački i metropolit.

Po povratku sa svete mise uslijedio je ručak, a zatim i natjecanje u disciplini “ples srca” u kojoj je prvo mjesto osvojio par Marica Đurkas i Zlatko Pintarić iz ivanečkle Udruge tjelesnih invalida ILO.

Foto: ILO Ivanec

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close