IzdvojenoVijesti

KTC od prvog siječnja ukida rad nedjeljom: ‘Vrijeme provedeno s obitelji ne može se platiti!’

Prvi trgovački lanac koji je učinio ovako nešto!

Trgovački lanac KTC obajvio je kako od prvog siječnja uvodi slobodnu nedjelju za 1400 radnika.

“Ako ih tretiramo kao članove velike obitelji, onda je red da ih tretiramo tako i u poslu. Omogućili smo im da nedjelje provode sa svojim najmilijima, a drugo je naša želja da zanimanje trgovac ponovno bude atraktivno”, otkriva Ivica Katavić, predsjednik Upravog odbora KTC-a.

Ljiljana Lugomer ovaj posao radi 26 godina, a vijest da će nedjeljom biti slobodna, iznenadila je i nju i radne kolege.“Pretežno smo svi majke ili supruge, imamo doma svojih problema, posla i sad sve što nam se nakupi preko tjedna ćemo ostaviti za nedjelju”, kaže.

KTC je uvjeren kako će ovo biti dodatna motivacija, baš kao i kada su prestali raditi na vjerske blagdane, prije tri godine,piše Dnevnik hr.

“Iz razgovora sa zaposlenicima, to vrijeme koje provedu s obiteljima na Štefanje, na Uskrsni ponedjeljak, Veliku Gospu ili Svi sveti, mislim da se to ne može platiti novcem”, uvjeren je Katavić.

“Nema jedinstvenog stava. Ima članica koje bi se prilagodile ukoliko bi se regulatorno prilagodilo radno vrijeme trgovine na malo, tako da u ovom trenutku postoje podijeljeni stavovi”, kaže Ema Culi iz Sektora za trgovinu HGK.

Tags

Povezani Članci

Close