Kultura

KUD Salinovec nastupili na 53.Vinkovačkim jesenima

Divni domaćini, bogatstvo ljudi, običaja i narodnih nošnji, vesela atmosfera i stvaranje novih prijateljstava obilježili su ovo nezaboravno gostovanje

Kulturno umjetničko društvo Salinovec 15. i 16. rujna 2018. godine sudjelovalo je na najvećoj folklornoj manifestaciji u Hrvatskoj – Državnoj smotri izvornoga folklora na 53. vinkovačkim jesenima gdje je predstavljao Varaždinsku županiju.

KUD Salinovec sudjelovao je s 30 članova, a predstavili su se pjesmama i plesovima salinovečkoga kraja. Koreografiju pod nazivom „Išla je djevojka“ osmislio je voditelj folklora Tihomir Kukulić, za glazbenu pratnju zaslužan je voditelj tamburaša Jurica Žibek, a za pjevnu obradu učitelj Robert Štorga. Koreografija je ujedno na Državnoj smotri izvornoga foklora osvojila visoko drugo mjesto 2015. godine.

Na Vinkovačkim jesenima KUD Salinovec nastupio je u nedjelju u 12 sati na glavnome trgu.  U mimohodu, gdje su bili 64-i u koloni, uz iznimno veselu atmosferu, pjesmu i ples te ogroman broj gledatelja prepoznatljivi su bili „veseli Zagorci“.

Domaćin KUD-u Salinovec bio je KUD „Strizivojna“ iz mjesta Strizivojna. Domaćini su KUD-ovce odveli na predstavu konjskih zaprega i jahača u Državnu ergelu Đakovo te u razgledavanje đakovačke katedrale.

Divni domaćini, bogatstvo ljudi, običaja i narodnih nošnji, vesela atmosfera i stvaranje novih prijateljstava obilježili su ovo nezaboravno gostovanje.

KUD Salinovec zahvaljuje Gradu Ivancu te svim ostalim sponzorima koji im nesebično pomažu kako bi cijelu Lijepu Našu upoznali s ivanečkim i salinovečkim običajima te plesom.

Tags

Povezani Članci

Close