LokalnoVijesti

KUD Voća u nedjelju organizira šestu po redu folklornu i edukativnu maifestaciju „Spilja Vindija – naša prošlost i budućnost“

U organizaciji KUD-a Voća, nadolazeće nedjelje, s početkom u 16 sati

U organizaciji KUD-a Voća, nadolazeće nedjelje, s početkom u 16 sati ispred spilje Vindije održat će se jubilarna šesta po redu folklorna i edukativna manifestacija „Spilja Vindija – naša prošlost i budućnost“, u kojoj članovi KUD-a Voća ožive praljude i vile kroz stare legende voćanskoga kraja.

Osim nastupa folkloraša različitih dobnih uzrasta, te glazbenih sastava iz Hrvatske i Slovenije, u edukativnom dijelu na sam značaj i povijest spilje Vindije osvrnuti će se gosti stručnjaci s područja paleontologije, a posjetitelji će moći i nabaviti tiskovinu o ovoj manifestaciji.

Svi zainteresirani posjetitelji moći će se družiti i fotografirati sa članovima KUD-a , maskirati se u neandertalce ili vile te probati jedinstvena pića Vindijski koktel i Spiljsku šljivu. Iz KUD-a pozivaju sve ljubitelje prirode i starih običaja na zajedničko druženje u podnožju spilje uz obilje besplatne, autohtone hrane i pića.

Tags

Povezani Članci

Close