IzdvojenoPolitikaVijesti

KUŠĆEVIĆ DOBIO ZAMJENU: Eto tko je mlađahni Malenica kojeg je Plenković predložio na mjesto ministra uprave!

Malenica je inače dekan Veleučilišta u Šibeniku

Premijer Andrej Plenković jučer je objavio kako će nominirati tridesettrogodišnjeg Ivana Malenicu  za novog ministra uprave.

Naime, Malenica je inače dekan Veleučilišta u Šibeniku, za kojeg je izabran 2017. godine nakon što se jedini prijavio na natječaj. Malenica, kažu njegovi prijatelji iz Šibenika, uvijek je bio odličan učenik i student, a u HDZ se učlanio odmah nakon završetka Pravnog fakulteta u Splitu.

Potječe iz ugledne šibenske obitelji. Otac mu je dugogodišnji direktor županijskih cesta, a stric osnivač šibenskog HNS-a i  direktor šibenskog Vodovoda i odvodnje. Prije dva tjedna novi ministar dobio je i prvu prinovu u obitelji. Postao je otac dječaka, piše Večernji.

Od prošle godine također je član Savjeta za razvoj javne uprave pri Ministarstvu uprave.

U Maleničinoj biografiji na stranicama Veleučilišta stoji kako je rođen 21. srpnja 1985. u Šibeniku, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Na pravnom fakultetu u Splitu diplomirao je 2008. godine, a od 2013. je student na poslijediplomskom doktorskom studiju Pravnog fakulteta u Zagrebu na smjeru Javno pravo i uprava. Zaposlio se na Veleučilištu u Šibeniku 2009. godine. godine, najprije kao asistent, a zatim 2013. i kao predavač za kolegij Upravno pravo i Upravno procesno pravo te viši predavač (2016.) na istim kolegijima.

Dužnost dekana Veleučilišta u Šibeniku obnaša od listopada 2017. godine. Stručni mu interesi obuhvaćaju javnu upravu i upravno pravo. Objavio je više znanstvenih i stručnih radova u zbornicima s međunarodnom recenzijom, sudjelovao na više desetaka međunarodnih znanstveno stručnih konferencija, te je koautor udžbenika Novo hrvatsko radno pravo – ogledi iz radnog prava i pravne prakse (2013-. 2016.,).

Tags

Povezani Članci

Provjerite Također

Close
Close