LokalnoVijesti

Lepoglava odala počast žrtvama Vukovara i Škabrnje: Održana misa nakon koje je krenula kolona sjećanja!

Na 28. obljetnicu pada Vukovara i Škabrnje

Hrvatska s pijetetom, odajući im dužnu počast, prisjetila žrtvi Vukovara i Škabrnje. Počast im je odana i u Lepoglavi. Na 28. obljetnicu pada Vukovara i Škabrnje u lepoglavskoj je župnoj crkvi održana misa zadušnica kojoj je uz brojne vjernike, članove obitelji poginulih branitelja i braniteljskih udruga nazočio i gradonačelnik Marijan Škvarić.

Nakon misnog slavlja počast je poginulima i ubijenima odana kolonom sjećanja koja je, krenuvši od župne crkve, prolazila Ulicom hrvatskih pavlina do spomen obilježja poginulim braniteljima u Parku hrvatskih branitelja. Građani su u koloni, u spomen na sve žrtve, palili svijeće i stavljali ih uz rub kolnika. Svijeće su upaljene i kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima. Ispred Grada Lepoglave svijeću je upalio gradonačelnik Marijan Škvarić.

Održan je i prigodan komemorativni program u okviru kojeg su nastupili lepoglavski glazbenici i učenici OŠ Ivana Rangera iz Kamenice. Na kraju program u zrak su pušteni leteći lampioni u sjećanje na poginule branitelje.

Obilježavanja Dana sjećanja u Lepoglavi je organizirala udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava uz potporu Grada Lepoglave.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close