IzdvojenoLokalnoVijesti

Lepoglavski izviđači volontirali na pošumljavanju Dalmacije

Ukupno je zasađeno 25000 stabala

Jučer je obilježen Međunarodni dan volontera – dan kojem je cilj skrenuti pažnju javnosti na aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Odred izviđača Lepoglava jedna je od organizacija koja se redovito uključuje u različite volonterske akcije, a ove godine ističe se njihovo sudjelovanje u velikom projektu pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije. Tijekom tog projekta održano je devet akcija pošumljavanja na kojima je sudjelovalo oko 2500 volontera i djece, posađeno je 25000 stabala, oko 400 školske djece prošlo je temeljnu edukaciju koju su održali izviđači, HGSS, DUZS, vatrogasci i HŠ, a u cijeli projekt utrošeno je oko 15000 volonterskih sati.

Ovaj je projekt, kao i ostale izviđačke volonterske akcije, obilježilo ono najvrjednije što se dobiva volontiranjem – nova poznanstva i susreti starih prijatelja uz razvitak empatije prema biljnom obliku života te razvitak svijesti kod djece, mladih i odraslih o potrebi pomaganja prirodi, a cijela je akcija pošumljavanja protekla u pozitivnom i veselom ozračju.

Tags

Povezani Članci

Close