LokalnoVijesti

LIPOVNIK Kreću radovi na modernizaciji javne rasvjete: Postavljaju se nova LED rasvjetna tijela!

Općina Klenovnik

U Klenovničkom naselju Lipovnik u srijedu, 21. kolovoza djelatnici ludbreške tvrtke Energy plus započeli su s aktivnostima vezanim uz modernizaciju javne rasvjete, odnosno zamjenu energetski neučinkovite i dotrajale rasvjete sa znatno učinkovitijom LED rasvjetom.

Radovi se izvode po projektu ukupno vrijednom nešto više od 182 tisuće kuna, čime je obuhvaćena nabava opreme i izvođenje radova modernizacije javne rasvjete. Modernizacija podrazumijeva zamjenu postojećih svjetiljki te samim time poboljšanje energetske učinkovitosti i približavanje zahtjevima svjetlosno-tehničkih uvjeta za cestovnu, odnosno uličnu rasvjetu.

Riječ je o zamjeni 71 rasvjetnog tijela. Kada radovi budu okončani, što je planirano do kraja ovoga tjedna, nova će rasvjeta svakako utjecati na sigurnost svih sudionika u prometu na tom području, kao i na uštedu električne energije. Uz to će pridonijeti i smanjenju troškova održavanja, ali i povećavanju kvalitete života stanovnika na području Lipovnika.

Sredstva za ovaj projekt stigla su dijelom iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, koji su osigurali ukupno 100 tisuća kuna, dok je preostalih, nešto više od 82 tisuće kuna osiguran u proračunu Općine Klenovnik.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close