VijestiZabava

LJETO MOŽE BITI OPASNO: Od infekcija, sunčanice i trovanja hranom, ovi će vas savjeti sapasiti!

Jeste li znali da japanke ipak nisu dobre ljeti!?

Ljeto, vrućine i sunce mogu vam stvoriti brojne probleme ako niste pažljivi i ne brinete o svom tijelu, ovo su neke od stvari na koji bi bilo dobro pripaziti:

Sunčane naočale

Nosite ih ljeti kako bi zaštitili oč, na njima mora pisati A CE ili UV 400 što znači da su dobre i kvalitetno brinu o vašim očima.

Voće i povrće

Važna je konzumacija voća i povrća, a pogotovo onog koje sadrži mnogo vode, kao što su lubenica ili rajčica, piše Dnevni avaz.

Alkohol

Ljeti se pije više alkohola nego tokom ostatka godine. Pivo, kokteli ili voćna vina piju se umjesto sokova, a to baš i nije poželjno, jer može doći do dehidracije.

Japanke

Japanke nisu najbolji izbor obuće jer je njihova podloga pretanka i ne pruža dobru potporu za nogu.

Glavobolje

Glavobolje se ljeti povećavaju, a na to utječu toplina i UV zrake, a često i sunčanica, koju karakteriziraju mučnina, povraćanje i umor. Zato tijekom izlaganja suncu nosite šešir i sunčane naočale te pijte dosta tekućine.

Gljivične infekcije

Posjećujete li bazene, postoji velika mogućnost za gljivičnu infekciju, jer povećana temperatura i vlažnost te znojenje potiču nastanak gljivica. Nemojte šetati bosi u zajedničkim prostorijama i izbjegavajte upotrebu javnih toaleta.

Trovanje hranom

Kad jedete izvan kuće, obratite pažnju na sadržaj hrane, upozoravaju stručnjaci. Tijekom ljeta, dodaju, rizično je jesti meso, morske plodove, mliječne proizvode i salate koje sadrže majonezu.

Tags

Povezani Članci

Provjerite Također

Close
Close