IzdvojenoLokalnoVijesti

Ludbreški vatrogasci ugasili požar divljeg deponija, upozoravaju kako toga ima sve više!

Pozivamo nadležne da se posvete problemu s ilegalnim odlagalištima otpada na području Ludbrega. Zbog sve učestalijih intervencijadolazi do oštećivanja vatrogasne opreme, poručili su vatrogasci.

Vatrogasci DVD-a Ludbreg danas su gasili požar šikare, divljeg deponija i nagomilanog biljnog otpada u Poljancu, odnosno uz cestu prema Luki Ludbreškoj.

Dojavu o požaru dobili su u 11:04, na mjesto intervencije izašli su s tri vozila i 10 vatrogasaca.

U vatrogasnom domu u pripremi su ostala još tri vatrogasca i jedno vozilo.

– Dolaskom na mjesto intervencije uviđamo da se radi o požaru šikare, divljeg deponija i nagomilanog biljnog otpada. Pristupamo gašenju požara s dva brzonavalna vitla te s jednim C-mlazom. Vršimo raskopavanje i kompletnu sanaciji opožarane površine. Na mjestu intervencije s nama su bili i djelatnici PP-a Ludbreg, a vrijeme završetka intervencije 12:4 – opisali su intervenciju vatrogasci te priliku iskoristili da ukažu na problem.

– Ovim putem pozivamo nadležne službe i gradske vlasti da se posvete problemu s ilegalnim odlagalištima otpada na području grada Ludbrega. Zbog sve učestalijih intervencija na spomenutim lokacijama, prilikom kojih dolazi do oštećivanja vatrogasne opreme – poručili su vatrogasci.

DVD Ludbreg

 

Tags

Povezani Članci

Close