Crna kronikaIzdvojenoVijesti

Maloljetnik ubio vršnjaka iz Ivanca sa 150 uboda i rezova nožem: Želi na slobodu, javljanje psihijatru jednom tjedno..

Prošle godine na blagdan Štefanja!

Ubojstvo nadomak Zagreba dogodilo se na sam blagdan Štefanja kada je maloljetnik na maloljetnika digao ruku, ovaj je zločin zaprepastio čitavu zemlju.

I dok se čeka sudski epilog, jer je protiv 17-godišnjaka podnesen prijedlog za izricanje kazne maloljetničkog zatvora, možda se nikad neće rasvijetliti sve okolnosti koje su “natjerale” tinejdžera da kuhinjskim nožem i tupotvrdim sredstvom ugasi život svojem vršnjaku s više od 150 uboda i rezova, piše Jutarnji.

Mladi ubojica do daljnjega ostaje u pritvoru koji mu je Županijski sud u Velikoj Gorici produljio, a na to rješenje o produljenju pritvora je, preko svojih odvjetnika, uložio žalbu predloživši kao zamjenu za pritvor mjere opreza – obvezno tjednog javljanja i tretman liječenja kod psihijatra. Prvostupanjski sud, naime, smatra da postoji opasnost da će maloljetnik na slobodi ponoviti kazneno djelo jer je prijatelju-žrtvi zadao više od 150 ubodnih i reznih rana što upućuje na iznimnu agresivnost, okrutnost i bezosjećajnost. A za sud njegove tvrdnje da prije nije činio kaznena djela, da nikad nije bio u tretmanu centra za socijalnu skrb te da je završio osnovnu i srednju školu nikako ne umanjuju i ne otklanjaju opasnost od ponavljanja (ne)djela.

Sudsko-medicinsko vještačenje je, među ostalim, otkrilo da su ozljede najvećim dijelom bile na glavi i vratu te šakama, jer se žrtva i branila, no nikako nisu manje stravične ozljede i nagnječenja po leđima, trbuhu i kuku.

Zbog teškog ubojstva na okrutan i podmukao način, mladiću koji je tek počeo živjeti prijeti višegodišnji zatvor. Podsjetimo, svirepi čin nad bolesnim vršnjakom koji je osumnjičenom došao u posjet dogodio se 26. prosinca prošle godine u pola bijela dana u polju, na osami, nekih oko 500 metara od najbližih kuća u selu, ubijenog dječaka mještani nisu poznavali.

Njegov otac, kad ga je pratio na kolodvor kobnog jutra, mislio je da mu sin ide na kavu s prijateljicom. Barem mu je tako kazao. Ujedno mu je napomenuo i da neće dugo, mladić koji je tako brutalno ubijen bio je iz Ivanca.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close