LokalnoVijesti

Mariji Cafuk iz Domitrovca Nagrada za životno djelo: Za osobit doprinos svojim radom u razvoju Varaždinske županije

Na posljednjoj  sjednici održanoj 4. lipnja 2019. godine

Sukladno Odluci o javnim priznanjima , vijećnici Županijske skupštine Varaždinske županije na posljednjoj  sjednici održanoj 4. lipnja 2019. godine složili  su se da se Nagrada za životno djelo dodijeli Mariji Cafuk iz Domitrovca.

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se pojedincima s prebivalištem na području Republike Hrvatske za cijelovito djelo i rad, kojeg su ostvarili tijekom svojeg radnog vijeka i života, a koje predstavlja osobito vrijedan doprinos razvoju Varaždinske županije u svim područjima gospodarskog ili društvenog života, kao i za ostala posebno vrijedna postignuća.

Marija Cafuk jedna je od najznačajnijih poljoprivrednica u našem kraju koja se bavi proizvodnjom, pakiranjem i distribucijom  poljoprivrednih proizvoda te zaštitom, promocijom i certificiranjem Varaždinskog zelja, a poznata je i po svom velikom društvenom angažmanu. Njezina obitelj jedna je od najvećih proizvođača Varaždinskog zelja i  jedini su proizvođači s titulom “čuvar sjemena” Varaždinskog zelja koje je zaštićeno na razini EU.

Tags

Povezani Članci

Close