IzdvojenoVijesti

MARKOVIĆ: “Poznato je što je gradonačelnik Čehok obećavao prije izbora vezano za problem bala, ali od tih obećanja nije se dogodilo ništa!”

Varaždinski SDP podržava prosvjed građana protiv gradske vlasti koji je najavljen za ovu subotu na varaždinskom Korzu

Nakon što je za nadolazeću subotu, 5.siječnja, najavljen miran prosvjed na varaždinskom Korzu, čiji je povod varaždinsko smeće, ali i nezadovoljstvo gradskim vlastima, o čitavom se slučaju putem priopćenja koje je potpisao predsjednik Miroslav Marković oglasila i Gradska organizacija SDP-a Varaždin.

Kako ističu u priopćenju, oni u potpunosti podržavaju prosvjed te pozivaju sugrađane na isti.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Građanima je dosta korupcije, neracionalnog i netransparentnog trošenja javnog novca

Varaždinski SDP podržava prosvjed građana protiv gradske vlasti koji je najavljen za ovu subotu na varaždinskom Korzu. Varaždinkama i Varaždincima opravdano se prelila čaša strpljenja i odlučili su svoje nezadovoljstvo radom gradonačelnika Ivana Čehoka i njegovih zamjenika pokazati i javno.

Kao jedina prava oporba u Varaždinu, varaždinski SDP od prvog dana ukazuje na besramno povećanje cijena odvoza smeća uz katastrofalnu primjenu novog načina odvoza otpada kao i bezrazložno dizanje cijene komunalne naknade.

Poskupljenja su neopravdana i financijski dodatno opterećuju naše sugrađane, pogotovo umirovljenike, izvlačeći im i zadnju kunu iz džepa. Štoviše, građani koji su protiv toga na društvenim mrežama podigli svoj glas, na što imaju svako pravo, prozivani su na grub način od članova vladajuće koalicije i gradonačelnikovih najbližih suradnika.

Iz gradskog poduzeća Čistoća pokrenute su zakonski upitne istrage protiv našeg sugrađana koji je inicirao grupu „Varaždinsko smeće“, vršeći pritom pritisak na njega i njegovog poslodavca.

Još jednom oštro osuđujemo svaki pokušaj zastrašivanja Varaždinaca jer očito nekima na vlasti nije dovoljno što se gušimo u smeću, već nam prijeteći sudskim tužbama pokušavaju ugušiti i građanske slobode.

Svima je poznato što je gradonačelnik Ivan Čehok obećavao prije izbora vezano za problem koji je on i stvorio – bale smeća na ulazu u naš grad, ali od tih obećanja nije se do današnjeg dana dogodilo ništa.  

U zemljama razvijene demokracije, na koje se gradonačelnik tako rado voli pozivati, i sama potvrđena optužnica da ste pronevjerili gradski novac dovoljan razlog da se ne kandidirate za bilo kakvu javnu funkciju.

Gradonačelniku ne pada na pamet da podnese ostavku čak i nakon nepravomoćne osuđujuće presude iako zna da ga uskoro čeka još nekoliko presuda u ostalim sudskim procesima pokrenutim protiv njega.

Građanima je dosta korupcije, neracionalnog i netransparentnog trošenja javnog novca, a pogotovo bahatog iskazivanja samovolje i prezira kroz nekulturne geste i vrijeđanja na društvenim mrežama i ostalim medijima.

Zbog svih tih razloga smatramo ovaj građanski prosvjed potpuno opravdanim i pozivamo sve sugrađane da u subotu dođu na prosvjed protiv ovakve gradske vlasti i stanu u obranu građanskih sloboda svojih sugrađana.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close