LokalnoNajaveVijesti

Martijanec slavi blagdan Svetog Martina i Dan Općine: Ovo ne smijete propustiti!

Tradicionalnim druženjem udruga uz pripreme kotlovine i pečenja gusaka u petak, 8. studenog u 16 sati, započinje četverodnevna proslava Dana Općine Martijanec i blagdana Svetog Martina, zaštitnika općine.

Program prvoga dana proslave nastavlja se u školskoj sportskoj dvorani malonogometnom utakmicom ekipe domaćina i susjedne Općine Sv. Đurđ u 17 sati, te predstavom Glumačke družine KUD „Gruntovčani” u Društvenom domu u 18 sati.

Večer je rezervirana za zabavu i druženje uz grupu Rubikon, a udruge će goste počastiti pečenom guščetinom.

Subota, 9. studenog, posvećena je vatrogastvu uz Javnu međunarodnu pokaznu vježbu Vatrogasne zajednice Općine Martijanec, „Vrbanovec 2019.”, koja će okupiti 200 domaćih i gostujućih vatrogasaca.

U nedjelju program počinje u 14 sati kad će u Društvenom domu u Martijancu uz kulturno gastronomski program Udruge „Sveti Martin” biti promoviran općinski glasnik „Martinovo pero”.

U sklopu će priredbe biti dodijeljene i nagrade najboljim učenicima Osnovne škole Martijanec.

Istoga dana će KUD Martijanec proslaviti dva desetljeća djelovanja. Proslava „20 godina zajedno” će u Društvenom domu Martijanec započeti u 17 sati.

Najsvečanije će biti na Blagdan Svetog Martina, zaštitnika općine, u ponedjeljak 11. studenog, kad su na programu svečana sveta misa u Župnoj crkvi Sv. Martina u Martijancu u 11 sati i Svečana sjednica Općinskog vijeća u Kulturno informativnom centru u 16 sati.

Sjednica na koju su pozvani brojni gosti iz političkog i društvenog života Varaždinske županije, tradicionalna je prilika za dodjelu priznanja kolektivima i pojedincima koju su u godini na izmaku svojim predanim radom zadužili Općinu Martijanec.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close