InfoIzdvojenoStanje na cestamaVijesti

MARTINJE I POLICIJA Ovog vikenda info punktovi ispred ugostiteljskih objekata u Varaždinu, provjerite gdje

Akcija će se provoditi u noći sa subote na nedjelju, 10./11. studenog u vremenu od 22 do 1 sat

Povodom narodnog običaja krštenja mošta, „Martinja“, tijekom predstojećeg vikenda,  od 9. do 11. studenog, mnogi ugostiteljski objekti organizirat će zabavne programe na kojima se očekuje značajan broj građana.

Kako je za očekivati povećan broj sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, a u cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica, policijski službenici Policijske uprave varaždinske će svoje aktivnosti usmjeriti na preventivne  aktivnosti i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

Za napomenuti je kako će policijski službenici sve vozače koji će biti alkotestirani, a kod kojih neće biti utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola, darivati simboličnim poklonom.

Osim već spomenutih preventivno-represivnih aktivnosti na području cijele Varaždinske županije, policijski će službenici zajedno s članovima Društva Crvenog križa Varaždinske županije, provesti aktivnosti u nekoliko ugostiteljskih objekata.

Radi se o ugostiteljskim objektima „Mea Culpa“, „Diskač“ i „Bard“ iz Varaždina, u kojima će se postaviti info punktovi na kojima će biti policajci i volonteri Crvenog križa.

Na navedenim će se punktovima dijeliti preventivni letci te će se omogućiti dobrovoljno alkotestiranje zainteresiranih.

Također će se provesti anketiranje gostiju o navikama konzumacije alkohola i sudjelovanja u prometu pod utjecajem alkohola, a svima koji će sudjelovati u anketiranju, volonteri Crvenog križa će uručiti poklon bon taxi prijevoznika.

Akcija će se provoditi u noći sa subote na nedjelju, 10./11. studenog u vremenu od 22 do 1 sat.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close