IzdvojenoNajave

MARTINJE U SALINOVCU proslaviti će se tradicionalnom Svetom misom i blagoslovom mladog vina u nedjelju

Okupljanje svih zainteresiranih predviđeno je 11.11.2018. godine kod kapelice Svetog Martina na Šatornjak bregu od 13:30 sati

Udruga vinogradara i voćara ” Skrajski pajdaši ” iz Salinovca organizira za svoje članove kao i za sve zainteresirane građane proslavu Martinja u Salinovcu, već tradicionalnom Svetom Misom kod kapele Sv. Martina na Šatornjak bregu.

Okupljanje svih zainteresiranih predviđeno je 11.11.2018. godine kod kapelice Svetog Martina na Šatornjak bregu od 13:30 sati. Sveta Misa počinje u 14 sati, a predvoditi će ju vel. Marijan Piskač rodom iz Gačica. Nakon Svete mise je predviđen blagoslov mladog vina koji će također voditi velečasni Marijan Piskač.

-Ovakav blagoslov mladog vina posebno se sviđa našem župniku Zoranu Gložiniću, koji je i sam nekoliko puta sudjelovao na blagoslovu, jer kako on kaže ‘da se Skrajski pajdaši se ne rade norca i ne oblače se u Martine, nego na dostojanstven način blagoslove trud težaka’. – kažu organizatori.

Nakon blagoslova mladog vina oko 16 sati je predviđeno druženje i domjenak uz muziku u staroj školi u Salinovcu do jutarnjih sati.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close