LokalnoVijesti

MARTINJE V HUMU: Započela manifestacija obilježavanja Dana općine Breznički Hum

Donosimo cijeli program proslave Martinja

Predstavljanjem slika nastalih na tradicionalnoj likovnoj koloniji Sveti Martin, proslavom 20-te obljetnice orkestra Limene glazbe Sveti Martin i promocijom nove književne publikacije, proteklog je vikenda započelo obilježavanje Dana općine Breznički Hum.

U tamošnjem je Vatrogasnom domu, pred dvjestotinjak ljubitelja pisane riječi i umjetnosti te članova orkestra, žitelja Huma i njihovih gostiju, uvodno o ovogodišnjem obilježavanju Dana općine Breznički Hum govorio načelnik Zoran Hegedić, a potom je predstavljena Monografija slavljeničkoga orkestra.

Uručena priznanja

Njihovim su zaslužnim članovima priznanja uručili član predsjedništva hrvatskog Sabora kulture i predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije Dragutin Koščak, predsjednik Orkestra Franjo Kropek i tajnica Orkestra Karla Hegedić. Promociji knjige “Priče iz Lonie” uz autoricu, humsko-zagrebačku književnicu Ružicu Kišur Črlenec, obol su dali njeni gosti pjesnici Slavica Božičević iz Zagreba, Aleksandar Horvat iz Ludbrega, Darko Foder iz Ivanca te duet Bemian iz Peteranca, dok su u glazbenom programu nastupili Uduga Prigorčica iz Breznice i KUD Meteor iz Hrašćine.

Program se nastavlja

Program obilježavanja dana općine nastavljen je nedjeljnom izvedbom kazališnog komada “Deveta zapovijed” dramske udruge Kaj iz Zaboka, dok će središnji program proslave blagdana Svetog Martina biskupa i Dana župe i općine Breznički Hum uslijediti dolazećeg vikenda.

U petak će, 9. studenoga poslijepodne, u školskoj sportskoj dvorani biti upriličena Stolnoteniska ekshibicija u kojoj će snage odmjeriti političari i javne osobe te gosti – načenici općina, a potom će u atriju OŠ biti održana svečana sjednica općinskoga vijeća. Istovremeno će na igralištu pod šatorom biti upriličen zabavno-koncertni program uz nastup čak 13 orkestara limene gazbe.

Martinjskim nedjeljnim sejmom u dvorani škole i tradicionalnom gastronomskom ponudom Starinski žmaki pod šatorom na školskom igralištu uz obilje ponude iz domaće kuhinje i narodnim veseljem na Martinje u nedjelju 11. studenoga završava proslava ovogodišnjeg Dana općine Breznički Hum. Još će u subotu 17. studenoga za najmlađe biti izvedeno nekoliko predstava dramske družine Ozana iz Visokog, a taj će program započeti u 18 sati u Vatrogasnom domu.

 

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close