Crna kronikaIzdvojenoLokalnoMeđimurska županijaVijesti

Međimurska policija uhvatila Rumunja (24) koji je ‘švercao’ 17 Egipćana u Sloveniju

Sada se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Čakovcu je usvojilo prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor zbog opasnosti od bijega

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 3. lipnja podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv državljanina Rumunjske (1996.) zbog počinjenja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Okrivljenog 24-godišnjaka tereti se da je 17. svibnja 2020. u neposrednoj blizini granice s Bosnom i Hercegovinom, za obećanu novčanu nagradu od 500 eura primio na prijevoz u osobni automobil marke Kia Sorento sedamnaest državljana Egipta koji nisu imali putne isprave, vizu niti odobren boravak unutar Republike Hrvatske ili Šengenskog prostora, s ciljem da ih odveze na teritorij Republike Slovenije uz izbjegavanje granične kontrole, ali su ga policijski službenici zaustavili u mjestu Banfi u blizini državne granice s Republikom Slovenijom i spriječili u daljnjem prijevozu.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Čakovcu je usvojilo prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Tags

Povezani Članci

Close