IzdvojenoLokalnoPolitikaVaraždinska županijaVijesti

Ministar Božinović u Gornjem Ladanju obišao preuređenu županijsku cestu, evo kako je bilo

Važan dan za Općinu Vinica

Danas je  ministar unutarnjih poslova Davor Božinović obišao preuređenu županijsku cestu 2029 u Gornjem Ladanju. 

Sanacija ove dionice većim je dijelom financirana sredstvima iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

– Ovo je jedan važan dan za Općinu Vinica, našu županiju, ali i za Ministarstvo unutarnjih poslova. Došli smo ovdje kako bi otvorili kilometar i pol proširene magistrale s nogostupima za koje je MUP izdvojio 3,3 milijuna kuna. Siguran sam da će to puno značiti stanovništvu Vinice, a pogotovo što su tu i dvije škole. Ministarstvo nastavlja s ovim programima diljem Hrvatske. Želimo promijeniti paradigmu da se policiju povezuje s represivnim djelovanjem, cilj nam je što više ulagati u preventivu jer tako pomažemo svima. – rekao je ovom prigodom Božinović i najavio ponovni dolazak sljedeće godine povodom 130. obljetnice DVD-a. 

Varaždinska županija također je izdvojila sredstva za ovaj projekt. Župan Čačić nije krio zadovoljstvo radom institucja na ovom projektu.

-Ovaj projekt je pokazatelj sinergije cijelog niza institucija. Ovo je zaista ozbiljan iznos za Općinu Vinica, Varaždinska županija je izdvojila 1,6 milijuna. Samo na klizištima, ova godina nam je odnijela ukupan budžet. Imamo za održavanje tisuće kilometara cesta ni jednu kunu. Zato su ovo vrlo dragocjena sredstva. Suradnju s Hrvatskim vodama također je bitno napomenuti jer je ovdje odrađen posao i oko kanalizacija. Institucije su ovdje na jedan odgovoran i ozbiljan način surađivale i odradile jedan prvorazredan posao. – kazao je župan Čačić.

Najmanje smrtno stradalih uz Zagrebačku i Požeško-slavonsku županiju

Kandidirana su još 22 projekta na području Varaždinske županije od kojih je 9 projekata već odobreno. Naša županija uz Zagrebačku i Požeško-slavonsku županiju ima najmanji broj smrtno stradalih u prometu, napomenuo je ministar Božinović.

Načelnik Marijan Kostanjevec pak je objasnio što za ovu općinu znači ovakav projekt:

-Ovo je finale i kraj, ali valja reći da su prije finala bile ogromne muke i to u posljednjih 10 godina.  Borili smo se svim snagama. Zahvaljujem svima koji su pomogli da se ovaj projekt realizira. Najviše ovo znači svim sudionicima u prometu i korisnicima ove ceste,  a ovo je jedna velika i hvale vrijedna priča. Vidi se kada se nešto u sinergiji radi.

Ministar Božinović u posjeti je još i Policijskoj postaji Varaždin, a obići će i novouređene prostorije upravnih poslova, odnosno novouređenu šalter salu.

Povezani Članci

Close