LokalnoVijesti

Ministar Štomar otvorio novouređeni energetski obnovljen društveni dom u Lančiću!

U ponedjeljak, 11. studenog 2019. godine

U ponedjeljak, 11. studenog 2019. godine otvoren je obnovljen društveni dom Lančić-Knapić.

Energetska obnova doma, vrijedna više od 1,08 milijuna kuna, sufinancirana je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj – Operativni program konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., posredstvom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Stoga je i velika čast što je upravo potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar otvorio novouređeni dom.

Predsjednica Vijeća MO-a Lančić-Knapić Snježana Hrg pozdravila je sve prisutne i izrazila zadovoljstvo novouređenim domom koji će, kako kaže, sad još i više koristiti svim mještanima. Zahvalila je ministru Štromaru i gradonačelniku na uloženom trudu i financijskim sredstvima koje su im osigurali kako bi ovaj dom poprimio potpuno nov izgled i energetski bio što učinkovitiji.

Mještani su prezadovoljni, dom je sagrađen 1985. godine i to samim njihovim financijskim sredstvima i fizičkim radom, sada nakon obnove izgleda doista odlično te se nadamo da će ga mještani uistinu koristiti još i više nego do sada.” dodala je predsjednica Vijeća Mjesnog Odbora.

Pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu Marina Držaić upoznala je sve prisutne s pojedinostima koje se tiču samih radova koji su se odvijali na i u domu i naglasila “Ova eenergetska obnova financirana je sredstvima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao i sredstvima Fonda za podupiranje europskih projekata u iznosu od 250 tisuća kuna bespovratno, ukupna vrijednost projekta je milijun i osamdeset tisuća kuna. Obnovom su obuhvaćeni radovi vanjske ovojnice fasade, zamjena novog krovišta, stolarije, centralno grijanje, električna rasvjeta, paneli, izolacija negrijanog podruma i izolacija čitave zgrade. Sada nakon toga zgrada će postići energetski razred B te će se samim time postići uštede od 53,50 posto.”

Milorad Batinić, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Ivanca ponosno je istaknuo “Ovo je dom koji se najviše koristi i iznimno mi je zadovoljstvo da će društveni standard građana porasti jer važno je da svi oni koji i ne žive u samom centru Grada imaju jednaki životni standard. Sigurni smo da će se ova ulaganja u ovom domu isplatiti više no brzo jer ovdje je već sada kalendar popunjenosti doma doista popunjen, osim toga uskoro se u ovom dijelu Grada gradi i Sportsko-rekreacijski centar koji će također biti od velike koristi svim mještanima Lančića, ali i mještana okolnih mjesta.”

Potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar službeno je otvorio dom i rekao kako je svugdje lijepo, a doma je najljepše jer s ljudima koji su spremni raditi onda to izgleda kao ovaj dom. 

“Moram pohvaliti načelnike, gradonačelnike i župane ovog sjevernog dijela Hrvatske koji u velikoj mjeri iskorištavaju sredstva koja su im na raspolaganju, ujedno ih i pozivam da se i dalje javljaju na natječaje i zajedno realiziramo još i veći broj ovakvih i sličnih projekata!”dodao je ministar Štromar.

Nakon otvaranja doma ministar Štromar i gradonačelnik Batinić obišli su i radove u samom centru Ivanca, ulicu Ljudevita Gaja čija je modernizacija u tijeku, a sufinancirana je također sredstvima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. 

 

 

Tags

Povezani Članci

Close