BlogIzdvojeno

Ministre, dokle će nam liječnici i medicinske sestre raditi za kikiriki?!

Zdravstvo je u rasulu, a po njemu su najveći problem alkohol i cigarete...

U zemlji u kojoj ćete na neke pretrage čekati i preko dvije godine, ministar zdravstva smatra da su najveći problem cigarete i alkohol te da trošarine na iste trebaju i moraju poskupjeti 100%.

Ta se zemlja zove Hrvatska, a ‘lik iz bajke’ koji svako malo iskoči po medijima sa svojim ‘bistrim’ zamislima je Milan Kujundžić. On je ministar zdravstva, njegovo je mistarstvo u totalnom rasulu – na pretrage se čeka po nekoliko godina, njegovo ministarstvo nema novaca da bolesnoj djeci da prijeko potrebne lijekove, liječnici i medicinske sestre bježe iz Hrvatske glavom bez obzira, oni koji su ostali rade puno i previše za premalo novaca, a on se, eto, da oprostite na izrazu, zajebava okolo.

Jer defakto nemam drugih riječi da opišem njega i njegovo djelovanje otkako je došao na poziciju ministra.

Zdravstvo bez pomaka

Koliko god mi voljeli ili ne voljeli političare, činjenica je da dio njih ipak nešto i radi. Ako uđete malo dublje u tu tematiku, shvatiti ćete da stvarno rade nešto. Trude se. Barem pokušavaju.

S druge strane, dojam koji ostavlja ministar Kujundžić je dojam nekoga tko ništa ne radi. Samo priča, od toga većinom gluposti, a u zdravstvu se ništa na bolje pokrenulo nije. Liste čekanja na preglede i pretrage sve su duže, nema se pomaka po pitanju financiranja lijekova za bolesnu djecu, domovi zdravlja i bolnice na nekim mjestima nisu taknuti već desetljećima i ne ulijevaju vam baš sigurnost kada uđete u njih. O tome koliko medicinske sestre i liječnici rade bolje niti ne pričati – rade previše, a za kikiriki, dok s druge strane ministar svakog mjeseca na svoj račun prima bijesnu plaću za ništa.

Trošarine trebaju biti veće kako djeca ne bi ušla u svijet ovisnosti

Da se ne lažemo sada – svi smo bili mladi i svi smo jednom krenuli eksperimentirati s alkoholom i/ili cigaretama. Bili smo bez kinte, a opet imali dovoljno za kutiju pljuga. Trošarine neće zaustaviti djecu u eksperimentiranju.

Crno će tržište u tom trenutku procvjetati, klinci će nabaviti i cigarete i alkohol i da se ministar na trepavice postavi, probat će oni i jedno i drugo. Ili možda neće.

Znam puno ljudi koji su u srednjoškolskim danima eksperimentirali sa cigaretama, no nisu pušači sada. S druge strane, ja sam od svoje 16. godine pušač. Moj brat nije u životu zapalio cigaretu, jer ga nije privlačilo. Frendica je počela pušiti s 22 godine, nikada prije toga nije niti pomislila zapaliti.

Ne postoji pravilo kada će tko zapaliti i ‘postati ovisnik’ i niti jedna trošarina na to ne može utjecati. Ako mene pitate, to su samo bajke za malu djecu.

Dragi ministre, to na što Vi želite nabiti trošarine pa time zakamuflirati svoju nesposobnost, jedino je još ‘od luksuza’ što je ostalo ovom narodu…

Je li došlo vrijeme da na njegovu poziciju zasjedne netko drugi?

Svi ministri koji su svojim neradom, nesposobnošću ili pak kakvom medijskom hajkom nešto ‘zgriješili pred narodom’ brzo su smijenjeni sa svojih pozicija. Kujundžić, bez obzira na inertnost, i dalje je ministar te sada već postavljamo pitanje: „Dokle?“.

Dokle će se tolerirati njegov nerad i nesposobnost (što me, iskreno, jako čudi, jer je po struci liječnik pa bi bilo logično da za svoje kolege nešto dobro i napravi u ovoj državi) i njegove sulude izjave medijima? Do kada će to zdravstvo, koje bi trebalo biti prvo po prioritetima, biti na samom dnu?

Dragi ministre, vi ste liječnik, trebali bi znati…

Pa dobro, kad se već toliko uhvatio cigareta i alkohola kao najveće pošasti i ovisnosti u ovoj zemlji koje se jedino može iskorijeniti tako da im se nabiju cijene do bola, pa da crno tržište nakon toga ima posla kao u priči, ajmo sad malo i o nekim drugim problemima koji muče hrvatski narod

Jer dragi ministre, Vi ste liječnik i trebali bi znati da stres ubija. A sa stresom se svaki mjesec susreće puno Hrvata i Hrvatica, tamo negdje oko 15.-og u mjesecu kada im dođe mizerna plaća pa shvate da i ovog mjeseca ne mogu platiti sve račune te da će i ovog mjeseca jedva preživjeti do iduće plaće. Noćima ne spavaju zbog toga, izjeda ih stres, strah iznutra, više nego popušena kutija cigareta ili jedna popijena piva.

Dragi ministre, to na što Vi želite nabiti trošarine pa time zakamuflirati svoju nesposobnost, jedino je još ‘od luksuza’ što je ostalo ovom narodu…

Prihvatite se posla konačno i prestanite mlatiti praznu slamu, jer ionako smo u životu već dovoljno ‘namlaćeni’ životom…

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u blogu su autorovi i ne predstavljaju stavove portala sjeverni.info.

 

Tags

Povezani Članci

Close