HrvatskaVijesti

MINISTRICA DIVJAK: “U sljedeća dva mjeseca čak 1.000 edukacija uživo za kurikularnu reformu.”

Možemo govoriti o dosad najvećoj edukaciji u povijesti Hrvatske

Nakon uspješno provedene edukacije CARNET-a organiziranjem radionica uživo „Kako uspješno učiti u online okruženju“, koje su okupile više od 32.000 sudionika, Ministarstvo znanosti i obrazovanja nastavlja s edukacijama za frontalno uvođenje kurikularne reforme.

Tijekom siječnja i veljače organizira se oko 1.000 jednodnevnih stručnih usavršavanja za sve učitelje i nastavnike svih nastavnih predmeta na županijskoj i lokalnoj razini.Na skupovima se očekuje više od 36.000 učitelja i nastavnika iz svih osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj.Svrha skupova je osvještavanje važnosti promjene odgojno-obrazovnoga sustava,upoznavanje s virtualnim učionicama (online edukacije) i metodičkim priručnicima te aktivnostima kurikularne reforme.Drugi ciklus stručnih usavršavanja uživo organizirat će se tijekom lipnja i srpnja.U međuvremenu edukacije će se provoditi virtualno.

Najveća edukacija u povijesti Hrvatske

-Na temelju provdene evaluacije prvog polugodišta Škole za život i iskustava s terena,u sljedeća dva mjeseca bit će održano 1.000 edukacija za kurikularnu reformu.Uz online edukacije,kontinuirano se održavaju i edukacije uživo tako da možemo govoriti o dosad najvećoj edukaciji u povijesti Hrvatske kako po obuhvatu tema tako i broju sudionika.Po broju učitelja koji sudjeluju može se usporediti s gradom veličine Vinkovaca.-istaknula je ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

Dodatno,tijekom drugog polugodišta 2019. planiraju se još tri savjetnička posjeta svim eksperimentalnim školama s ciljem daljnjeg razvoja profesionalnih kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika te prikupljanja povratnih informacija o primjenjivosti novih kurikuluma,metoda rada i novih nastavnih sredstava.Sve informacije odmah će se staviti u funkciju pripreme frontalnog uvođenja Cjelovite kurikularne reforme u sve škole od jeseni 2019. godine.

Po potrebi može se i produžiti trajanje

Podsjećamo kako se uz usavršavanja uživo,od prosinca 2018. svi učitelji i nastavnici svih nastavnih predmeta imaju priliku educirati i u virtualnim učionicama na sustavu Loomen.Online edukacija voditelja županijskih stručnih vijeća započela je u studenome 2018. godine, a u prosincu 2018. godine krenula je online edukacija za sve učitelje i nastavnike.Online edukacija trajat će do početka školske godine 2019./2020.,a po potrebi i dulje.

Tags

Povezani Članci

Close